הרמטכ"ל כוכבי - תשחרר את הפטור זקן!

לכבוד רב אלוף אביב כוכבי - ראש המטה הכללי בצה"ל

אנחנו החיילים, הלוחמים, המפקדים, הקצינים, במילואים, האחים וההורים פונים אליך בבקשה בהולה לשנות את היחס הנוכחי בצה"ל כלפי המזוקנים ופטור הזקן ובדרישה אחת ברורה - #פטורזקןלכולם.

פקודת הזקן הנוכחית היא פקודה ארכאית ומנותקת שאינה רלוונטית יותר ויישומה פוגע בתפקודו השוטף של צה"ל, במורל הלוחמים וברוח השוויון הצה"לי. עצומה זו מייצגת את כל הגוונים בחברה הישראלית ובצה"ל, חילוניים ודתיים.

כולנו מסכימים כי המאבק במזוקנים בצה"ל הוא בזבוז אדיר של זמן ואנרגיה. כבר עכשיו ישנם בצה"ל למעלה מ-30% חיילים ומפקדים (כולל בכירים) מזוקנים. בנושא הזה אין נראות אחידה בצה"ל ולעולם לא תהיה.

המאבק במזוקנים כיום כרוך בניהול שוטף של אלפי בקשות, ערעורים, פניות לנציב קבילות החיילים, פגישות ושיחות של מפקדים עם חיילים על הנושא, משפטים, כליאות, עריקות, עומס על רופאי העור, עומס על הרבנים הצבאיים, ובסופו של דבר - מערכת אדירה שמושבתת רק לטובת העיסוק ברצונם של החיילים בזקן.

זהו מאבק חסר תוחלת. גם החיילים וגם הקצינים רוצים זקן. להיות מזוקן ב- 2020 זה לא חריג, זה הסטנדרט. זה לא טרנד, זו הנורמה. את כל האנרגיה שצה"ל משקיע במלחמה כנגד הזקן של חיליו וקציניו יכול היה בוודאי להפנות למקומות הרבה יותר חשובים, כמו, למשל, להתרכז במשימה העיקרית שלו = מוכנות למלחמה הבאה.

*  לעידכונים על המשך המאבק - עקבו אחרינו ברשתות החברתיות: באינסטגרם  #פטורזקןלכולם  *** חילים? חתמו רק בראשי תיבות **

כמה זה עולה לנו? - למלחמה שצה"ל מנהל נגד מזוקניו יש מחיר:כבר היום נרשמת ירידה במוטיבציה לשירות. פחות צעירים מתגייסים לשירות משמעותי. מתגייסים רבים משתחררים מבלי להתקדם לפיקוד ולקבע. ישנו נתק בין הקצונה הבכירה לבין הדור הצעיר ובמיוחד דור המפקדים הצעירים, ניתוק שניכר היטב בהחמרת היחס כלפי בעלי הזקנים שאנחנו חווים לאחרונה. היחס של גברים צעירים לזקן שלהם הוא הרבה מעבר לבגד שלובשים ופושטים. עבור רובם מדובר בזהות שלהם. אי אפשר לדרוש ממי שלוקחים ממנו את הזהות להתגייס, לשמור על מוטיבציה גבוהה, לצאת לפיקוד או לחתום קבע.

פגיעה במורל

חיילים שעסוקים בהוכחת זהותם המזוקנת, שחשים כי נלקח מהם חלק חיוני מההגדרה העצמית שלהם - הם חיילים עם מורל נמוך יותר, פחות מוטיבציה, פחות רצון לעשות ולתת. ישנם חיילים (מהיכרות אישית) שהגיעו למצב שבו הם ממש חותכים לעצמם את הפנים אחת למספר חודשים כדי לקבל פטור רפואי.

הגדלת הפילוג בעם

למרות הפקודה השוויונית, קשה מאוד לחייל חילוני להשיג פטור זקן. גם אצל הדתיים - לכל רב יש "דתומטר" משלו. ההבדלים במספרים בין מקבלי הפטורים מעידים על כך שישנה אפליה ברורה, אפליה שלא טובה לאף אחד. אנחנו צבא העם. הצבא של כולם. אחוז עצום של המתגייסים היום מצהיר כי הזקן הוא חלק מהזהות שלו. די להילחם איתם.

משמעת

יש לנתק מיד את הקישור שבין משמעת לבין גידול זקן. אין שום רלוונטיות. יש יחידות מעולות, ממושמעות ויצוגיות שבהן מותר לחיילים לגדל זקן כמו מג"ב, משמר הכנסת, נצח יהודה, משטרת ישראל, יחידת האישים בשב"כ ועוד.

הפתרון הוא ברור ופשוט - #פטורזקןלכולם

יש לאפשר לכל חייל המעוניין בכך לגדל את זקנו. יש כמובן לעגן זאת בפקודה מסודרת שתקבע את מספר הס"מ המותרים בגידול, בדיוק כפי שהפקודה קובעת לגבי שיער הראש. פטור זקן לכולם הוא מהלך מתבקש. רב אלוף כוכבי, די להילחם בחיילים ובמפקדים. שנה את הפקודה. תן #פטורזקןלכולם.

אם כל אחד ישלח את הקישור לעצומה ב -10 קבוצות וואטסאפ ולכל אדם שהוא מכיר שרלוונטי אנחנו נגיע ליעד במהירות ולמספר חתימות שאי אפשר להתעלם ממנו.

מי אנחנו - אנחנו קבוצה של אזרחים והורים של חיילים ששמה לה למטרה להביא לשינוי פקודת הזקן בצה"ל. אנו מייצגים את כל חיילי צה"ל המבקשים לגדל את זקנם, חילוניים ודתיים.הצטרפו אלינו - מכאן נכנסים לקבוצת הפיסבוק #פטורזקןלכולם כאן לאינסטגרם שלנו

להצעות, פניות, רעיונות וכלי תקשורת - דברו איתנו -  [email protected]

22/12/2020
העצומה השיגה 5,000 חתימות!
07/09/2020
העצומה השיגה 2,500 חתימות!
04/09/2020
העצומה השיגה 1,000 חתימות!
03/09/2020
24/08/2020