האם יוקם מרכז אמנות חרדי בירושלים?

לכבוד ראש העיר הנכבד

אנו אמניות יוצרות חרדיות תושבות ירושלים וסביבותיה פונות בזאת לראש עירית ירושלים, מר משה ליאון ראש עיר הידוע שליבו פתוח ורגיש, לצרכי תושבי ירושלים, מכלל המגזרים. פונות בזאת, בפניה אישית, אנא הקשב לצורך המשמעותי שלנו כנשים, יוצרות חרדיות.לקבל מקום ואפשרות לעסוק בתחום, שכה משמעותי עבורנו ועבור קהילתנו.בעיר ירושלים, כבירת ארץ ישראל ,קיימים היום כ 13 מרכזי אמנות עירוניים, המעניקים מענה לצורכי האמנים/יות בעיר,רובם ככולם מיועדים לאמנים כלליים ולא לקהילה החרדית.בנוסף, קיימים חללים רבים נוספים, בתמיכת העיריה לצרכי תרבות מגוונים.לנו כיוצרות חרדיות אין מקום מותאם שיאפשר עבודה, הכרות, מפגשים, ועשיה אמנותית כמו גם חשיפה ליצירה שלנו.אנו חוות קושי יומיומי, אשר בתחום עיסוקינו הוא כמעט קיומי.באין מקום לעבוד בו, ונגישות לקהל, אנו מתקשות ממש להתקיים כלכלית ומקצועית.בנוסף, הקהילה החרדית כיום מונה אלפים רבים המעונינים במקום נגיש ומותאם לה.איגוד היוצרות החרדיות "יוצרים סביבה" פנה מספר פעמים לגורמים שונים בעיריה ונענה ואושר בנחיצות הענין, יחד עם זאת עדיין לא נמצא פתרון מעשי.נודה מאוד לראש העיר היקר, אם נוכל להצליח סוף סוף, לפתח מקום לאמניות חרדיות לעבוד בו ולהציג את היצירה שלנו באותנטיות ובכבוד הראוי לה. מקום מותאם, נגיש ומאפשר.

תוך כדי מפגש ישיר של הקהילה החרדית עם אמנות נאותה.

בטוחות אנו שמקום כזה יאפשר מרחב ייחודי קסום ומשמעותי.

ויפריח וירומם, את העיר ירושלים כולה, בעושר תרבותי ייחודי.

על החתום:

27/03/2022