פתיחת כיתה א נוספת בבית ספר ״יהושע גן״

אנו החתומים, הורים לילדים העולים לכיתה א' בבית ספר "יהושע גן" פונים בבקשה לפצל את שכבת כיתה א' לשלוש כיתות במקום שתי כיתות גדולות.

ידוע לנו כי מאחר וחסרים 2 ילדים על מנת לפתוח כיתה א' נוספת, כל הילדים שנרשמו עד כה יאלצו ללמוד בכיתות גדולות (הגם שהן עומדות בתקן משרד החינוך), כבר במשך שנים כל השכבות בבית הספר הזה מונות שלוש כיתות, לצערנו בגלל רמה ירודה בבית הספר ושנת קורונה בה בחרו להישאר בגן יותר מהרגיל לשנה נוספת אין לנו מספר נרשמים מספק (בכל שנה מצטרפים ילדים במהלך השנה).עקב כך ילדנו ילמדו בתנאי צפיפות שעל פי הגישה הרווחת ומחקרים נלמד כי ישנה סבירות גבוהה יותר למקרי אלימות, פגיעה ביחס האישי לתלמיד ורגישות בלתי מספקת לצרכיו המיוחדים של כל תלמיד, דבר אשר ישליך על יכולת הלמידה בכיתה ותנאי הלימוד באופן כללי של ילדים אשר להם זו הפעם הראשונה במערכת החינוך.

ידוע לנו כי יש הנחיה בשנת הלימודים תשפ"ב לאי צמצום כיתות, אנו מבינים כי מדובר בשכבות קיימות, ובכל זאת, יש להתייחס לשכבה של כיתות א' באותה מידה כמו שכבות קיימות, אין שום סיבה שילדנו יחוו מעבר קשה לבית הספר לאחר שנת קורונה בכיתה צפופה ללא יכולת ליחס חם ואישי לכל ילד.

יש לציין, כי מדובר בילדים רכים שזה עתה עולים לכיתה א' וסביבת הלימודים הינה קרדינלית ליכולת הריכוז, הישיבה בכיתה וההקשבה.

אנו נמצאים בתקופה יוצאת דופן בשל התפרצות נגיף הקורונה שממשיכה ללוות אותנו גם בשנה הקרובה, דבר אשר גרם ללמידה לא רציפה ולמחסור משווע בשעות לימוד שהן קריטיות להכנת הילדים לכיתה א, וכעת עם התפרצות נוספת של הנגיף ניתן לשער כי שנה קשה נוספת לפנינו- פיצול שכבת א לשלוש כיתות תקל באופן משמעותי בהפצת הנגיף בין הילדים, בידודים וכל המשתמע מכך.

אנו מצפים ממך לעשות כל שבאפשרותך למען הצלחת ועתיד ילדנו גם אם הדבר כרוך בתקציבים נוספים וחריגה מחשבתית מן המסגרות המוגדרות ע"י משרד החינוך.

בית אריה, כישוב, "נהנה" מחוסר תקציבים באופן שוטף, בית הספר הוזנח פה במשך שנים רבות, אנו דורשים כי לכל הפחות תינתן לשכבה א' ההזדמנות לדף חלק, והתחלה הכי טובה שיכולה להיות.

חשוב לציין כי אנחנו 67 משפחות מגובשות, ונעשה כל שידרש, הילדים גם כן יודעים כי יש סיכוי שלא תיפתח השנה, ובמידה ולא תעתרו לבקשתינו זו , נשבית את פתיחת שנת הלימודים בקרב תלמידי כיתות א בבית הספר, שכבות נוספות בתהליך הצטרפות להשבתה זו.

לאור האמור, נבקש כי תיעתר לבקשתנו ותפתח כיתה א' נוספת בבית הספר "יהושע גן״

על החתום, הורי כיתות א בית ספר יהושע גן