מאמץ תושבי ירושלים להצלת העצים של של קטמון הישנה
מספר חתימות
8 |
|
1,000 | |
אוקטובר 2014
לידי:
מר. ניר ברקת – ראש העיר [email protected]lפקס:02-629-6014
מר. אמנון מרחב – מנכ"ל העירייה [email protected] פקס:02-629-6021
גב. מלכה דרור - מבקרת העירייה [email protected] פקס: 02-629-5260
מר. עודד לילינטל - מנהל המחלקה לתכנון מבנים ציבוריים [email protected] פקס02-629-5158 :
מר. זאב גולדנברג -מנהל אגף שיפור פני העיר: [email protected] פקס: 02-629-6787
גב. אופירה לוי - הממונה על הגנים [email protected] פקס: 02-629-6787
מר. שייקה אל עמי – מנהל המנהל הקהילתי[email protected]:פקס:02-566-6620
מר ישראל גלון – פקיד יערות ארצי [email protected] פקס: 03-9485264
הנדון: מאמץ תושבי ירושלים להצלת העצים של קטמון הישנה
כבר יותר משלוש שנים פקידי העירייה טוענים בפני השכנים כי אין תכנית פיתוח לשטחים הפתוחים שבין בנייני המגורים ברחוב כ"ט בנובמבר כובשי קטמון והל"ה בקטמון הישנה.
לפני כשלושה חודשים, מצאנו את התכנית בעצמנו וגילינו כי היא עומדת לקבל אישור בשלמותה, ללא כל שיח ציבורי או התחשבות בתושבי האזור.
איננו מתנגדים לתוכנית. עם זאת, אנו מתנגדים לניסיונות העירייה למנוע את מעורבות הציבור בתוכנית ולחוסר המוכנות להתאים את המבנה המתוכנן לסביבה. לאחר משא ומתן עם מנהל קהילתי גינות העיר, אשר גם קידם את התוכנית, הגענו להסכמה אשר תכלול את הנקודות הבאות:
- צמצום גובהו של הבניין החדש ביחס לבניינים הסובבים וזאת ע"י הנמכתו לקרקע, במקום לבנותו על בסיס מוגבה. לחלופין, הצענו להיפתר מקומתו השנייה.
- הצלת העצים שבצדי ומאחורי הבניין, אותם העירייה רוצה לעקור ללא צורך. ישנם עצים בני כ-40 שנה הן בצד הצפוני והן בצד הדרומי של השטח אשר מספקים "גדר" ירוקה בין מעון הילדים לבין בנייני המגורים השכנים. עקירתם הינה חסרת טעם ותשפיע רבות על איכות החיים של הכלל. הם מוסיפים ירק לאחורי הבניין – במקום שבו הילדים ישחקו. הם מגנים על הבניינים הסובבים אשר פונים לשטח ירוק ופתוח מאז ומעולם. הם מספקים בית עבור הציפורים אשר שירתם מהווה עונג לכולנו. והם נמצאים מחוץ לגבולות הבניין המתוכנן.
תחת האזהרה כי קבלני בניין עלולים "בטעות" להרוג עצים בכדי להקל על עבודתם, וכי סוג זה של עץ הוא פולשני, הסכמנו כי ניתן להסירם, כל עוד הם יוחלפו בעצים אחרים, בגובה והיקף דומים. לחלופין, ניתן בקלות להזיז את היציאה לאזור המשחקים לצד המזרחי של הבניין, במרחק רב יותר מהעצים.
כל מה שקיבלנו מהעירייה הם חוסר מענה, תשובות שליליות, או ניסיונות להעביר אותנו לאחרים.
נכנסו לנושא תוך אמונה שאפשר לפתור את המצב בשותפות עם העירייה, וכי זוהי דוגמא ישירה לכך שפיתוח יכול ללכת יד ביד עם אחריות סביבתית.עם זאת העירייה ונציגי הקהילה אשר אמורים לייצג אותנו, עשו את ההיפך – הם נעים קדימה תוך התעלמות ודחייה של כל ניסיוננו לדון בבעיה.
אנו קוראים לכם להקפיא את התוכנית בכדי שנוכל לשבת יחדיו ולמצוא פתרון אשר ייטיב עם הכלל – זאת לפני שאדישותכם לבקשתנו תעלה לנו במחיר כבד לדורות הבאים.
בתודה,
-----------------------------------------
ירושלמי/ת נאמן/ה