העדר בקרה ופיקוח על קופת חולים כללית

בדיון בוועדת הבריאות של כנסת שעסקה בנושא התנהלות קופות החולים בתחרות להעברת מבוטחים בין הקופות, התריעה רותי אופטובסקי סמנכ"לית שירותי בריאות כללית על כספי ציבור שמועברים מתחת לשולחן תמורת מעברים באמצעות חשבוניות פיקטיביות. ועל פעילות מאסיבית של מעברים קבוצתיים לא חוקיים של אחת מקופות החולים. (ועדת הבריאות 14/12/2021)

בשנת 2021 עמד התקציב של קופת חולים כללית על כ-25 מיליארד שקל. תקציב זה לא נגיש לציבור בשל רישום הקופה ברשימת האגודות העותמניות, עיוות שמלווה אותנו עוד מימי הטורקים. המשמעות היא שנכון לעת הזו, קופות החולים יכולות להעביר כספים "מתחת לשולחן" בלי לתת שום דין וחשבון לאן הולך הכסף, ומה עושים בכסף.

זאת ועוד, הכללית משקיעה מיליונים בשיווק וגיוס מבוטחים חדשים על חשבון המטופלים, וסכומים לא יודעים למטרות שלא קשורות לבריאות. אי אפשר לתפוס את הנוהל המפוקפק של מיליוני שקלים למקומות שונים בלי לתת שום דין וחשבון לציבור.

זכותם של אזרחי ישראל לדעת מה נעשה בכספם, קופות החולים ממומנות ע"י כספי ציבור ואין שום סיבה שקופות החולים יוחרגו מהצורך בשקיפות. היעדר השקיפות שבה פועלת הנהלת כללית הוא שריד אנכרוניסטי, שמעלה לא מעט שאלות.

לאור האמור לעיל, אנו דורשים לחייב את הקופה בחובת השקיפות ודיווח, הכולל דוחות כספיים מלאים של הכנסות והוצאות שיהיו פתוחים לעיון הציבור, כך יהיה אפשר לראות להיכן מנותבים הכספים ומי תיעל אותו.

עצומה זו תשלח בבוא הזמן לכול הגורמים הרלוונטיים במדינה לרבות מבקר המדינה. אנא חתמו ושתפו. וביחד נעביר את המסר למקבלי החלטות

*הקלטה החושפת את המנגנון והשיטה, כספי ציבור המועברים לקופת חולים כללית לצורך מתן שירותים רפואיים משמשים לקניית לקוחות במגזר החרדי

את העדות תוכלו לשמוע כאן: https://youtu.be/9qt1yu59QT4

06/02/2022