פתרון לחניית רכבת עבור תושבי בנימינה גבעת עדה

שלום לכולם

מוזמנים להצטרף למכתב שיישלח למועצת בנימינה גבעת עדה

לכבוד מר איתי ויסברג ראש מועצה מקומית בנימינה גבעת עדה הנדון – מציאת פיתרון לחניה סמוך לרכבת עבור תושבי בנימינה גבעת עדה שלום, אנו התושבים החתומים מטה – תושבי בנימינה התלויים בשירותי הרכבת באופן יומיומי לצורך פרנסתם פונים אלייך בבקשה כנה לעזור לנו בפתרון בעיית מחסור החניה בסביבת הרכבת. בעיה שהולכת ומחמירה מיום ליום ומשפיעה באופן ישיר על שיגרת חיינו. אחת הסיבות העיקריות להגירת משפחות צעירות רבות לבנימינה היא זמינות הרכבת. חשוב שנדע לשמר את היתרון הזה גם לשנים הבאות. עם השנים, הגידול באוכלוסייה, בעיקר בסביבה המקיפה את בנימינה, והתגברות העומס בכבישים הביאו לעלייה בתלות ברכבת ובעקבות זאת צמצום אפשרויות החניה.פעולות המועצה ורכבת ישראל להסדרת עניין החניה שנעשו בתקופה האחרונה מבורכות אך אינן מספיקות שכן הקיבולת של שטחי החניה מתמלאת כבר באיזור השעה 7:00-7:30 ואינה מותירה סיכוי לנוסעי הרכבת ששיגרת הבוקר שלהם כרוכה גם בילדים קטנים. הקושי הגדול מאלץ תושבים לאלתר פתרונות יצירתיים ונואשים בדמות חניות במקומות שאינם מוסדרים, אינם נגישים ואינם בטיחותיים תוך כדי שהמועצה מציבה עוד ועוד שלטי הגבלת חניה בזמן, צובעת עוד רחובות בכחול לבן ומחלקת דוחות. אפשר להתרשם שנוצרה כאן מלחמת חתול ועכבר כשלמעשה מדובר בשני גורמים שאמורים להיות באותו הצד. אנו תושבי בנימינה גבעת עדה סבורים שכמו כל מועצה או עירייה אשר מתעדפת את תושביה על פני האחרים בעניינים שונים אין סיבה שלא יתבצעו בשמה וביוזמתה של מועצת בנימינה - גבעת עדה פעולות שייקלו על התושבים שלה את הגעתם לרכבת. כמובן ששטחי החניה של הרכבת אמורים לשרת את כלל הציבור אך ישנם שטחים נוספים עליהם ניתן להכיל כללים אחרים. רעיון אחד שהיינו מעוניינים להציע הוא שטח חניה גדול מאוד הסמוך לתחנת הרכבת המערבית אשר מתפרס בין הרחובות: האסיף והטחנה, בסמוך לתחנת הדלק. מגרש חניה זה עד כמה שידוע לנו הינו בבעלות פרטית אשר עד לפני כשנתיים גבתה 10 ש"ח לחניה יומית. מאז, צמצום אפשרויות החניה בסביבה עקב הצבת שלטים וצביעת מדרכות הביאו את הבעלים שנהנו מפעולות אלה להעלות את מחיר החניה ל 30 ש"ח. מחיר יקר לכל הדעות כשמדובר בעניין יומיומי. ממעקב עולה כי רוב שטח המגרש עומד פנוי בשעות היום. לדעתנו צריכה המועצה לפנות ולתמרץ את בעל המגרש בכלים העומדים לרשותה (ויש המון כלים) על מנת שייתחם חלק מהמגרש אשר יופנה לשימוש בעלי רכבים שהינם תושבי בנימינה וגבעת עדה לחניה יומית בעלות מצומצמת של 10-5 ש"ח לכל היותר. ממהלך שכזה יהנו כולם. בעל המגרש שימלא את שטחו ביותר רכבים וחשוב מכל התושבים המקומיים, משלמי הארנונה, יזכו לגישה נוחה, בטיחותית ובעלות הוגנת לצורך הגעה לרכבת. כמובן שישנם פתרונות נוספים אשר יכולים להוריד את עומס החניה כגון "קארפול", שאטלים ושידרוג שבילי אופניים. אין במכתב זה כוונה להרפות מאמצים בכיוונים הנ"ל אלא למקד את פתרון בעיית החניה עצמה אשר בה תלויים בעיקר משפחות רבות שמתניידות כדרך קבע עם ילדים בבוקר ואחרי הצהריים תוך מגבלות זמנים. מקווים ומאמינים כי המועצה יחד עם התושבים תוביל ותעזור לנו התושבים אשר כפי שציינו מקודם מצויים באותו הצד. בברכהתושבים מבנימינה – גבעת עדה

31/10/2019
30/10/2019