החזרת קו חיפה-תל אביב לפעילות בימי שישי ובמוצ״ש

פורסם בתאריך: 19/07/2022

החזרת קו חיפה-תל אביב לפעילות בימי שישי ובמוצ"ש

מזה זמן רב שפעילות הרכבת בימי שישי בין קו חיפה-תל אביב מושבתת עקב "עבודות חשמול". בהתחלה, כל קווי הרכבת היו מושבתים בימי שישי ובמוצ"ש עד שהפתחו את שאר הקווים, אך את הקו הזה שהוא עורק מרכזי בניידות של אזרחי ישראל - ממשיכים להשבית בימי שישי ובמוצ"ש. מציאות זאת גורמת עוול לעשרות אלפי אנשים שצריכים להתנייד, בין אם מדובר בחיילים שיוצאים לשו"ש או סטודנט שמתגעגע לבית ורוצה לבוא לבקר או סתם אדם שרוצה לנסוע לטייל בתל אביב ולחזור בקלות.

רכבת הוא כלי תחבורה חשוב וללא רכבת אין אפשרות להסתדר במדינה מתקדמת ומודרנית, במיוחד כזאת שכבישיה פקוקים במרבית ימי השבוע. זה המקום לציין שככל שהמדינה הופכת להיות יותר מתקדמת ומודרנית, כך הרכבת שלנו משום נשארת תקועה במקום במקרה הטוב וצועדת אחורה במקרה הפחות טוב. יש לנו רק רכבת אחת בישראל - "רכבת ישראל", חברה ממשלתית שאמורה לספק שירותי תחבורה לתושבים החיים בישראל. אני אפילו לא מדבר על זה שאין קווי לילה בישראל, כלומר, להגיע לנתב"ג ברכבת ב2:00 בלילה זה לא אפשרי בכלל בשנים האחרונות.

אנחנו עדים לשינויים תכופים ולהפסקות של קווים בגלל עבודות תשתית וזה לא אמור להיות כך. אם התנהלות הרכבת הייתה יותר יעילה, כל עבודות התשתית כבר היו מסתיימות. לא ייתכן שאין רכבות בלילה, אין רכבות במוצ"ש ובשישי וכעת גם משביתים לנו את קו חיפה-תל אביב למשך שבוע בין ה24.7 עד ה31.7, בשביל אותן עבודות תשתית. מה עושים ברכבת ישראל בכל הזמן הפנוי שיש להם עקב השבתות הקווים?

אזרחי ישראל דורשים שלאחר ההשבתה הקרובה, פעילות הרכבת תחזור לפעילות מלאה בימי שישי ובמוצ"ש ובהמשך גם בלילות. לא ייתכן שאזרח במדינה מתקדמת כמו ישראל ייצא לבילוי ולא יוכל לחזור ביום שישי, לא ייתכן שחיילים ייצטרכו לעבור שעות בדרכים באוטובוסים עמוסים, כדי להגיע אל הצלחת החמה של אמא. אזרחי ישראל דורשים רכבת מתפקדת ויעילה שמספקת שירות כמו במדינות מתקדמות ומודרניות. רכבת ישראל מתוקצבת מכספי המסים שלנו, בנוסף לכספי הנסיעה שאנחנו משלמים וזכותנו לדרוש את הדבר הבסיסי הזה.

רכבת ישראל, תתעוררו.