מדיניות תנאי המאסר של מחבלים המרצים עונש מאסר בבתי הכלא במדינת ישראל

בעקבות מטלת ביצוע באזרחות בה חקרנו ונחשפנו למדיניות תנאי המחבלים בבתי הכלא במדינת ישראל.

תנאים המחבלים בכלא אינם תואמים לחומרת מעשיהם, כפי שמצאנו: השמירה עליהם אינה מספקת, מועברים אליהם כספים בזמן שהותם בכלא מהראשות הפלסטינית, ביקורי משפחות בזמניהם החופשי (שכנראה מאפשר להם ליזום ולהתעדכן בפיגועים), זוכים לטיולים רבים ביום בחצר הכלא ואחסון בלי הגבלה לאוכל סיגריות ועוד, ואפילו מקבלים זכות ללמוד ולהוציא תואר על חשבון המדינה.

לדעתנו נגרמת עוולה חברתית כאשר מחבלים, שביצעו פעולות טרור ורצח, מן הראוי שהם אינם זכאים לכל התנאים שצוינו לעיל.

לפי ממצאינו, גם המשפחות השכולות נפגעות מהתנאים המוטלים על מחבלים כיום, ובכך בחמרת תנאיהם יעשה צדק למשפחות השכולות.

על פי סקר שנערכנו בתאריך 3.6.2016 ולאחר הסקת הממצאים, הבנו שאכן רוב האוכלוסייה אינה מסכימה לתנאי המחבלים ורוצה לשנות אותם ולהחמירם

לדעתנו יש לנקוט בכמה פעולות מרכזיות על מנת לפתור את העוול החברתי:

1) ביטול זכותם ללימודים אקדמיים.

2)הפחתת שעות הטיול לשעה אחת על פי החוק.

3)הקפדה על אי הכנסת מוצרים לבתי הכלא.

4)איסור ביקורי המשפחות בכלא (דבר שניתן לבצע בעקבות החוק העולמי שהוציא "הצבא האדום" (Red Cross) המתיר למדינה  רשות לאסור כניסת משפחות האסירים הביטחוניים)

5)החמרת השמירה וחיפושים יומיים בתאיהם על מנת לבדוק שאף אסיר אינו מסתיר דברים שאינו אמור להחזיק בזמן מאסרו.

6)איסור קבלת כספים מהרשות הפלסטינית להם ולבני משפחותיהם.

על כן אנו חברי העבודה מבקשים את עזרת הציבור על מנת לפתור את העוול החברתי:                           "תנאי המאסר של מחבלים בכלא"

בתודה, חברי העבודה יונתן ברכה, עמית בר ועדי שחרור

*בתמונה ניתן לראות חלק מתנאי המחבלים בכלא (טלוויזיה עם כבלים, אוכל חופשי ושעות חופשיות רבות).

03/06/2016
03/06/2016