מחזירים את הטבע לציבור

אורי בן דוד ואורי שחף, מדריכי טיולים מוסמכים, חובבי שטח ובעלי ידע נרחב של עשרות בשנים בתחומי הטבע וידיעת הארץ. החליטו להקים את עמותת "מחזירים את הטבע לציבור". למה?

משום שגילו, כי רשות הטבע והגנים (רט"ג) שותפה להצבת עמודי חשמל בשמורת הטבע שבמצפה רמון.

"הזדעזענו לגלות שדווקא הרשות, שאמורה לדאוג לטבע ולבעלי החיים, נותנת יד לפגיעה ולהרס הסביבה. הבנו, שאם לא נפעל להכניס  2 נציגי ציבור למליאה של הרט"ג עפ"י חוק שחוקק ב-98', ימשיכו להתקבל החלטות במחשכים, מעל הראש שלנו וללא שקיפות ושיתוף ציבור!"

כדי לשנות את המצב, אנו קוראים לכם להצטרף אלינו למאבק ולחתום על העצומה.

================================================

עצומה נגד התנהלות בלתי תקינה של רשות הטבע והגנים (רט"ג):

(1)רט"ג פועלת בחוסר שקיפות כלפי הציבור ! אישרה את הצבת עמודי החשמל במצפה רמון, מבלי ליידע את אותנו.(2) אינה נלחמת במכת הזבל בשמורות הטבע ומצמצמת את כוח האדם. (3).  סוגרת יותר ויותר שמורות ומאלצת  מטיילים להגיע לגנים לאומים ושמורות שהכניסה אליהם נאמדת בכ-200 ש"ח למשפחה ממוצעת (4) רט"ג מנצלת את כוחה לרעה ובוחרת שלא להציב שלטי הכוונה והסבר לאורך שמורת הטבע כמקובל בעולם, למעט בכניסה לשמורות (אך גם הם לוקים בחסר). מציבה פקחים במקומות "המועדים לפורענות" ובעלי פוטניצאל למתן דו"חות, במקום להילחם בפורעי חוק אמיתיים.

================================================

1. אין קול לציבור במליאה של רט"ג-  אינה ממנה 2 נציגי ציבור כנדרש בחוק (חוק מ-1998) .כך מתקבלות החלטות גורליות ללא ידיעת הציבור ומבלי יכולת להשפיע.
  1. רט"ג אינה נלחמת במכת הזבל בשמורות ומצמצמת כוח אדם.
  • שערוריה ! רק 41 פקחים בכל הארץ - כיום יש כ-2,000 עובדי מנהלה ברט"ג , אך רק 41 פקחים שומרים על הטבע. יש צורך לפחות בכ- 200 פקחים לטובת אכיפה יעילה
  • ברוב שמורות הטבע אין פחי אשפה בכניסות/ יציאות –ולאחר מכן הציבור מואשם בהשארת אשפה. אם יהיו פחי אשפה רוב האנשים לא ישאירו בטבע.
  • חובה לחזור ולקיים מערכי חינוך בבתי ספר –הדרך לשינוי עוברת דרך חינוך. יש חשיבות לקיים קמפיין שמירה וניקיון הטבע בשיתוף בתי הספר (כפי שהצליח קמפיין פרחי הבר וקמפיין חגורות בטיחות).
  • גיוס מתנדבים –נדרש לגייס מערך של אלפי מתנדבים.
  1. רט"ג סוגרת את הטבע, מגבילה תנועה וגובה מחיר כפול! רט"ג סוגרת שבילים שהיו פתוחים בעבר עבור רכבים,אופניים ומטיילים. כך, נאלצים מטיילים "לבחור" בשמורות טבע וגנים לאומיים בתשלום (נחל יהודיה, נחל דישון, נחל תנינים, מקורות הירקון, נחל ציפורי ועוד) מדוע לגבות כניסה מאזרחים ובמחיר מופרז? רט"ג מקבלת מדי שנה תקציב של כ-600 מיליון ש"ח לרבות ממקורות רווח נוספים! כמו: נדל"ן מניב שבבעלותה, רווחים מקנסות, תרומות ועוד .
  1. רט"ג שמה מכשול בפני עיוור ואז שולחת קנס- כדי לטייל בשמורת טבע חובה להיצמד לסימון השבילים שמופיע על גבי סלעים לאורך השמורה (מה שמקשה על המטיילים). הסימונים מופיעים בשלל צבעים  (יש להכיר מראש את מפת הסימונים). כיון שבשטח השמורה אין שילוט מוסדר, יש מקום לטעויות אנוש בניווט, ובדיוק במקומות הללו ממתינים פקחים לחלוקת דו"חות בטענות כגון: ירידה מהשביל, לא מטיילים בשמורת טבע עפ"י סימון מפת רט"ג, למרות שעל פי מפת ישראל – מפ"י השטח מסומן כלא שמורה. כך רט"ג מתעמרת באופן שיטתי במטיילים. כדאי לדעת! כמעט כל המטיילים שבחרו לגשת לביהמ"ש, זכו במשפט.

===================================================

הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו , העבירו לחברים ושתפו אותנו במקרי העוולות

1. הצטרפו למימון הפעילות שלנו . לתרומות  לתרומה ישירה לחשבון העמותה "מחזירים את הטבע", בנק: מזרחי (020) סניף : 477 חן: 045868• באפליקציית ביט למספר: 0528525252

11/04/2021