הנגב מתנגד לתוכנית עשרת היישובים
מספר חתימות
1 |
|
5,555 | |
התוכנית להקמת עשרה יישובים חדשים כשכל ישוב מיועד ל- 250 בתי אב....
זאת לא חלוקה צודקת!
עלות ההקמה המשוערת של עשרת היישובים היא מעל 4.5 מיליארד ש"ח (ומתוך זה 1.2 מיליארד מהמדינה והרשויות המקומיות). העלות המשוערת של התחזוק השוטף עולה על מיליארד ש"ח (ומתוך זה כרבע מיליארד מהמדינה הרשויות),
כל זה עבור 3280 משפחות בלבד!
עלות הקמת יחידת דיור בישוב כפרי חדש עולה יותר מפי שלוש מיחידת דיור בישוב קיים.
פיתוח יישובי הנגב הקיימים- זאת השקעה צודקת!
זה לא חברתי!
הקמת ישובים לעשירים מגבירה את הקיטוב החברתי ויוצרת עיוות בחלוקת המשאבים. בנוסף, היא תגרום לעזיבה של אוכלוסיה אמידה מהערים הקיימות. מחקרים מוכיחים שתהליך דומה עבר על באר שבע בעקבות הקמת מיתר ולהבים.
השקעה בחינוך, תרבות, תשתיות, בריאות בישובים הקיימים תחזק אותם ותמשוך אליהם אוכלוסיה אמידה.
זה לא שוויוני!
בנגב מתגוררים כיום כ-200,000 בדואים המהווים כ- 25% מאזרחי הנגב. הישובים החדשים מיועדים לקום על אזור בו מתגוררים כיום כ- 7000 איש החיים ב-5 כפרים המשוועים למעמד. ניסיון לפתרון הסדרת התיישבות הבדואים תוך יצירת בעיות חדשות- חברתיות, סביבתיות וכלכליות אינו הפתרון!
הסדרת ההתיישבות הבדואית במסגרת התכניות לפיתוח הנגב- זה שוויוני!
זה לא סביבתי!
במדינה קטנה כמו ישראל, להתפזר כאילו עתודות הקרקע אינן מוגבלות זה לא אחראי. ליצור תשתיות חדשות של חשמל, מים , תקשורת, כבישים במקום להשתמש באלה ביישובים הקיימים- זה לא סביבתי. ישוב שאוכלוסייתו תסבול מתלות מוחלטת ברכב פרטי- זה לא סביבתי. להרוס שטחי טבע שמיועדים כיום לכולם כדי לספק צורך של תושבים מעטים- זה לא סביבתי ולא חברתי.
שמירה על שטחים פתוחים לצד הישובים הקיימים, ופיתוח והרחבת תשתיות בתוך הישובים הקיימים- זה סביבתי!לכן אני קורא/ת לעצירת התוכנית להקמת עשרה ישובים חדשים בנגב, ולתכנון תוכנית בת קיימא לפיתוח הנגב!