הקץ למכונית הפרטית בתל אביב

אין תמונה

פורסם בתאריך: 29/12/2019

אנו, בני נוער בעיר תל אביב יפו, דורשים פעולה מיידית ביחס לנזקים של התחבורה הפרטית בתל אביב.

התחבורה הפרטית בתל אביב מזהמת ומזיקה לבריאות שלנו, ויוצרת עומסי תנועה נוראיים בעיר. מצד שני, התחבורה הציבורית בעיר לא נגישה, לא אמינה ולא יעילה, ואפשרויות התחבורה הירוקה - כגון אופניים - לא נגישה ואף מסוכנת בחלק מהמקרים בעקבות תשתיות לוקות. כתוצאה מכך התחבורה הפרטית בעיר רק מתעצמת וגורמת להחרפת הנזקים.

ישנם פתרונות שונים באופק, אך היישום שלהם אינם מתאפשר מבלי שהרשויות ובפרט הרשות המקומית תתוודע לחומרת הבעיה ותשקיע את משאביה ביישומם.

ההצעות שלנו:- הגברת נת"צים- נתיבי תחבורה ציבורית. נתינת עדיפות לתחבורה ציבורית וירוקה על פני התחבורה הפרטית המזהמת.

- אגרות גודש - אגרות אלה הן קנס על כניסה לעיר בשעות העומס. הרעיון הוא שהאגרות לא יישארו ברמת הקנס אלא כסף זה יושקע בשיפור התשתיות התחבורה הציבורית בעיר.

- הקטנת השימוש ברכבים הפרטיים בעזרת אגרות גודש מצמצמת את העומס בכבישים ומייעלת את השימוש בתחבורה האלטרנטיבית.

- השקעת הכספים מקנסות אגרות הגודש לשיפור התחבורה הציבורית תוכל להגדיל את מערך כלי הרכב של התחבורה הציבורית וליצור נתיבי תחבורה נוספים אשר ייעלו את התחבורה הציבורית בעיר.

- המשך סלילת שבילי אופניים מיועדים עם התמקדות בצירים המרכזיים של העיר.

- הפיכת השבילים לרציפים - במקומות רבים בעיר שבילי האופניים נקטעים באמצע הרחוב, הן ברחובות משניים והן בצירים המרכזיים, ורוכבי האופניים נאלצים לא פעם לנסוע בכביש המסוכן להם, עובדה המרתיעה רבים מנסיעה באופניים ברחבי העיר (בייחוד עם ילדים קטנים).

כל הפתרונות הללו מניבים מגמה חיובית של הקטנת השימוש בתחבורה הפרטית, שיפור התחבורה הציבורית והגדלת השימוש בה וכפועל יוצא מכך- צמצום זיהום האוויר באזור והשבת הבטחון שלנו. חלק מהפתרונות הללו נמצאים בתהליך הטמעה - נרצה לראות הגברה שלהם למען העתיד של כולנו.