שינוי מהותי ברפורמת התחבורה בגוש דן

אין תמונה

מספר חתימות

עד כה נאספו: 46 חתימות.
פורסם בתאריך: 09/07/2011
 

עצומה זאת קוראת לשר התחבורה, לראש הממשלה, לראש עיריית ת"א ולראשי עירייות בערי גוש דן, ליוזמי הרפורמה, לבחון מחדש את מערך התחבורה ולתקן עוולות שנגרמו לציבור הנוסעים. מדובר בציבור גדול שמשתמש בכל יום בתחבורה הציבורית: תלמידים סטודנטים, אזרחים שעובדים בגוש דן וכמובן הקשישים, שהתחבורה הציבורית משרתת אותם.כנפגעת לא יחידה מהרפורמה בתחבורה הציבורית בגוש דן, אני רוצה לפנות לציבור הרחב שבעזרת תמיכתו בעצומה נוכל להביא לשינוי. הרפורמה בתחבורה הציבורית לא רק שלא הייטיבה עם ציבור הנוסעים אלא גם פגעה במרביתם. להלן כמה מחדלים עיקריים שאני רוצה להפנות את תשומת ליבכם אליהם:

1)      מערך ההסברה לרפורמה לקה ולוקה בחסר הרפורמה החדשה יצאה לפועל בתאריך 1/7/2011, חוברות לא חולקו לציבור הרחב, ברחבי השכונות ובכל הזמנים בהם אנשים משתמשים בתחבורה הציבורית (בוקר מוקדם וערב). לשם הבהרה, זכיתי לעיין בחוברת ששייכת לאזור 1, רק כיומיים לפני התחלת הרפורמה. הדיילים למרות הכשרתם לא יכלו לספק את המענה לכל השאלות שהיו לנוסעים. נהגי האוטובוסים לא סיפקו מידע ולא שיתפו פעולה (למרות הכתבה בעיתון). בסעיף 2 ישנו המשך לגבי מערך ההסברה באינטרנט.

2)      אתר האינטרנט אינו יעיל   אתר האינטרנט www.busline.co.il  שאמור לתת מענה לנוסעים ולאפשר להם מידע באשר למעבר ממקום למקום, מפרט את הקווים השונים ותדירויותיהם ואלו המחליפים את הקווים המבוטלים. הוא מאפשר לעשות חיפוש לפי אזורים. החיסרון העיקרי שלו הוא שאינו מאפשר לדעת איזה אוטובוס/ים אדם צריך בכדי להגיע לנקודה א\' לנקודה ב\', האם זה אוטובוס אחד? האם צריך לעשות החלפה? איפה עושים את ההחלפה? וכדומה.

3)      תדירות האוטובוסים לעומת זמני נסיעות   בכל החוברות ובאינטרנט המידע שסופק הוא התדירות של האוטובוסים. למעשה את הנוסע מעניין מידע אחר לגמרי. הנוסע רוצה לדעת מתי עליו לצאת מהבית בכדי לצמצם למינימום את זמן ההמתנה שלו (זמן=כסף). אתר האינטרנט ומערך ההסברה של הרפורמה באוטובוסים צריכים לשנות את המידע לזמני נסיעות. האם זה מצדיק לחכות חצי שעה בתחנה כי התדירות של אוטובוס מסוים היא חצי שעה? בנקודה הזו אני רוצה להציעה שלמרות ש"קווי דן" הם לא חברים של "אגד" הם יכולים לאמץ את הפירוט שניתן באתר אגד לגבי כל הקווים (עירוניים, בן עירוניים) לגבי שעות הנסיעה וזמן משוער של הגעה לכל תחנה. בצורה כזו ניתן לתת את מקסימום השירות לנוסע. בייחוד אם יש לו נגישות לאינטרנט.

4)      אין חיבור טוב בין השכונות השונות לצירים המרכזיים  אחת התלונות העיקריות שנשמעות מצד הנוסעים הוא מעבר בין קווים בשכונות לקווים בצירים המרכזיים. אין חיבור טוב בחילופי האוטובוסים והנוסעים אמורים ללכת לפעמים מרחק די גדול (כ-10 דק\', בתוספת המתנה ברמזורים בצמתים מרכזיות שיכול לערוך כ-5 דק\'). אנחנו אמנם מודים לתחבורה הציבורית על האפשרות לעשות קצת ספורט אבל אם תפעילו קצת את הראש, תגלו שאנשים שמשתמשים בתחבורה הציבורית, זקוקים לה הן מבחינת יכולת התנועתיות שלהם (אם הם היו יכולים, היו נוסעים באופניים) והן מבחינת הזמן.

5)      תדירות הנסיעה של אוטובוסים בשכונות  בנוסף לבעיה בסעיף 4, התדירות בשכונות קטנה, וכתוצאה מכך מי שצריך להגיע למרכז העיר או בכל מקרה ליעד שמצריך החלפת אוטובוס (בניגוד למה שפורסם בידיעות אחרונות ביום שני, לא הייתה בדיקה של החלפת קווים) הדבר מאוד מאריך את זמן הנסיעה.

6)      אוטובוסים לאוניברסיטה  הסטודנטים באוניברסיטת ת"א, שמהווה ריכוז גדול של אנשים שמשתמשים בתחבורה הציבורית בכל יום בשבוע, נפגעה מאוד מהרפורמה. בהנחה שהרפורמה אמורה להיטיב עם המשתמשים בתחבורה הציבורית, הסטודנטים הינם ציבור גדול שבא מכל קצוות גוש דן, צריך לרוב להחליף אוטובוס ולהמתין זמן רב בתחנות ההחלפה וללכת למרחק די גדול היות והאוניברסיטה נמצאת בשכונה ושם תדירות האוטובוסים נמוכה יחסית. ניתן להציע גם אוטובוס שישרת את הסטודנטים מהאוניברסיטה, במסלול מעגלי, שתחילתו וסופו בתחנת הרכבת – האוניברסיטה.

7)      אוטובוס ורכבת  ידוע כבר זמן רב שאין תקשורת בין הרכבת למערך האוטובוסים. הגיע הזמן לאור הרפורמה החדשה שיהיה קשר בין שני סוגי תחבורה זו. נקודה זו מחזקת את סעיף 6, לגבי תיאום שעות האוטובוסים בין הרכבת לאוניברסיטה לדוגמא. 

לסיכום, אני בטוחה שכמוני יש לא מעט אנשים שכתבו מכתבים ופנו לגורמים הרלוונטיים.

אני מבקשת בכל לשון של בקשה התייחסו לסעיפים השונים ועשו את השינויים הנדרשים על מנת להיטיב עם ציבור הנוסעים שרוצים להגיע במהירות וביעילות מיעד א\' לב\' ובנוסף מפחיתים את הזיהום הסביבתי בגוש דן, מונעים פקקים, תורמים לקופת המדינה ולפיתוח תשתיות לתחבורה ציבורית.על החתום, גלי גולובקוב

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו