מיזם התחבוראשון

פורסם בתאריך: 11/08/2019

העצומה הזו שונה בכך שבחתימתכם אתם מקבלים החלטה לתחבר בתחבוראשון ב- 6 לאוקטובר!

(הפניה לנשים ולגברים בלשון רבים)

מה זה לתחבר? - שימוש חכם באמצעי תחבורה שיתופיים כמו קארפולים או תחבורה ציבורית.

למה לנו? לכולנו ברור שהתחבורה האנושית בזבזנית והרסנית לסביבה. זמננו מתקצר והולך, האטמוספירה מתחממת ומזדהמת ובכל זאת, רובנו ממשיכים לנסוע ברכב הפרטי לעבודה. העתיד חייב להתבסס על תחבורה שיתופית וציבורית. במקום לחכות ליום שיבוא, נביא את היום. ליצירת תרבות של תחבורה שיתופית יעילה דרוש שינוי התנהגותי מרוכז של רבים. יעילות התחבורה השיתופית תלויה במספר השותפים הזמינים על הכביש בכל רגע!

ביום ראשון, ה 6 לאוקטובר נפעל לשינוי. נשקיע דקה או שתיים בשבת בערב, בתכנון הנסיעות הצפויות בראשון ובפרסומן. אפשר לחפש שותפים באמצעות קבוצות ה- ווטסאפ  או באפליקציות שיתוף נסיעה ועלויות:

moovit carpool, waze carpool, same way, Trempy

אפשר להירשם כנהגים או כנוסעים (נא להתקין כבר עכשיו לטלפון ולהתחיל להתאמן בהפעלה – זה לא קמפיין מטעמן!). כבר עכשיו אתם יכולים להגדיר את נסיעתכם ב - 6 לאוקטובר, כנהג או כנוסע או גם וגם (ברגע שאחת מהבקשות תקבל מענה, תבטלו את השנייה ). אם אחת הנסיעות באותו יום לא תסתדר, לא נורא, יש תחבורה ציבורית. המטרה בתחבוראשון היא להתנסות בשיתוף נסיעה המוני, ולהוריד את מספר הרכבים על הכביש בשעות העומס (וכל האמצעים כשרים:-)

הירתמו להוביל את המסע, לצרף אנשים הקרובים אליכם בקהילותיכם, ולהיות חלק משינוי מחויב מציאות. ביחד, ב - 6 לאוקטובר הקרוב נרכז מאמצים להניע שינוי בתחבורה בישראל, לחסוך בהוצאות, ולהפחית זיהום האוויר המיותר שאנחנו פולטים.

אז למה לחתום על עצומה ולא פשוט לעשות? כי זה עובד הכי טוב כשכולנו יחד ולכן ההתחייבות היא ליום אחד לניסיון משמעותי. כי אחרי שהנועזים כבר חתמו, לבאים קל יותר להצטרף. כי קשה לנו לשנות הרגלים ישנים אבל מתי שהו צריך להתחיל.

רוצים לשתף? מעולה.

נהיה ביחד בתחבוראשון, נשמע בחדשות בערב שלא היו פקקים ומעט מאוד תאונות והיה דווקא די נחמד בקארפול. רוב הסיכויים שניכנס אחר כך לאפליקציה ונחפש את ההסעות שלנו ליום שני. כל כך מהיר יכול להיות השינוי... אבל צריך קודם לנסות.

רעיונות מועילים, קשיים אופרטיביים, השראה לפעולה - מוזמנים לפרסם בקבוצת הפייסבוק של התחבוראשון:

התחלתם לקרפל? מעולה! חוויות משעשעות או מביכות, שאלות סוציולוגיות, אתיות, בטיחותיות או קיומיות? שתפו איתנו בפייסבוק מבלי להזכיר שמות של שותפים לנסיעה, ועדיף בהומור במקרפלים :

במקרה הגרוע, התחייבנו רק ליום אחד... במקרה הטוב -  נציל את העולם של הילדים שלנו. הצטרפו!-)

השארת כתובת הדוא"ל אינה הכרחית לחתימה על העצומה.