עוצרים את העיר!

עוצרים את העיר!

מספר חתימות

4,386
 
5,000  

עדכון 13/04/2016

מתגייסים להצלת גן יבנה - פרוייקט גיוס כספים לשם מימון עתירה מנהלית למניעת תכנית הבנייה לגובה שתחנוק את השכונות הצפונית והמערבית ותעמיס על התשתיות הקורסות של הישוב.

===

אנו בחתימתנו מתנגדים למהלך שינוי מעמדה של גן יבנה ממועצה מקומית לעיר, מבלי שנעשה משאל תושבים ועבודת מטה מקצועית שבחנה לעומק את ההשלכות והמשמעויות על עתיד תושבי גן יבנה.

להלן הסיבות שבגינן יש להשאיר את גן יבנה מועצה מקומית.

1. גודל האוכלוסייה

על פי המבחן הזה יש להפוך את גן יבנה לעיר אולם יצוין שרמת השרון לא הפכה לעיר גם כשמנתה 30,000 תושבים ומנגד יצוין כי העיר ירוחם הוכרזה כעיר עוד כשמנתה 5,000 תושבים מכאן ניתן ללמוד כי המספר 20,000 אינו "קדוש" ולכן יש לבחון את השאלה לאור המבחנים האחרים שכן מבחן גודל האוכלוסייה הינו מבחן לא מהותי.

2. ניהול תקין של המועצה

א. תקציב

גן יבנה מנהלת תקציב גרעוני, ועל כן היא נעזרת בתקציבי איזון המועברים אליה מאת משרדי הממשלה.

במילים אחרות, גן יבנה לא גומרת את החודש או במילותיו של ראש המועצה (כפי שהוקלט בפורום סגור), גן יבנה עומדת בפני קריסה

למרות שהישוב התפתח בשנים האחרונות ואוכלוסייתו צמחה, במשך למעלה מעשור לא בוצעו פעולות להגדלת מקורות התקציב של המועצה המקומית, פרט להעלאת המס על תושבי גן יבנה (ארנונה וקנסות).

לעניין תקציב המועצה המקומית יודגש, כי הפיכת גן יבנה לעיר תעלה את הוצאות השכר (ב-1,500,000 ש"ח לפחות, בשל הרחבת המנגנון) של המועצה המקומית גן יבנה ובכך תיהפך גן יבנה לעיר גרעונית ולמעשה תחייב את המדינה לשלוח (שוב) את ידה אל הכיס על מנת לאזן את תקציב המועצה.

ב. ניהול

מועצה מקומית סבירה צריכה היתה להזמין חוות דעת מומחה בה יועלו היתרונות והחסרונות שבהפיכת גן יבנה לעירייה.

מובן, שלאחר הכנת דו"ח, יש לכנס את המועצה ולדון בתוצאות הדו"ח ולגבש החלטה משותפת.

בפועל, ראש המועצה כינס התייעצויות לא רשמיות, שאינן מגובות בפרוטוקולים ובוודאי שלא הציג בפני נבחרי הציבור ו/או בפני הציבור דו"ח המפרט את ההשלכות על תושבי גן יבנה.

3. כושר ניהול פרויקטים

המועצה המקומית גן יבנה כשלה במבחן המהותי של רשות מקומית, הגדלת מקורות התקציב.

במשך למעלה מעשור המועצה המקומית גן יבנה לא הצליחה לייצר מקורות הכנסה מתעשייה ו/או מסחר.

כישלון זה מהדהד לאור הצלחות מסחררות של אזורי תעשיה אשר הוקמו והורחבו בסביבת גן יבנה.

כך למשל, ביבנה הורחב איזור התעשיה בכניסה לעיר, המועצה האזורית באר טוביה מתחזקת מס' אזורי תעשיה ובאשדוד פועלים אזורי תעשייה ומסחר רבים.

אי יצירת מקורות הכנסה בולטת לעין כאשר משווים בין תקציב המועצה המקומית גדרה המסתכם בכ-135,000,000 ש"ח לעומת תקציב המועצה המקומית גן יבנה המסתכם בכ-85,000,000 ש"ח, כאשר הפער בין הישובים עומד על כ 2,000 תושבים (לטובת גדרה) בלבד.

4. שימוש בקרקע

גן יבנה תוכננה, מקדמת דנא, כישוב כפרי. אי לכך, אין אזורים נפרדים לשימושי קרקע שונים (שכונות מגורים, אזור תעשיה נפרד, מוסדות ציבור וכד') ואף קיימת קרבה מסוכנת של בתי התושבים לאזור התעשיה. דוגמא מהותית לכך היא העובדה שבאזור התעשיה, הלא מפותח דיו, של גן יבנה, ניצב מפעל מעדנות בו מותקן מיכל אמוניה המכיל (להלן: "מפעל מעדנות") אשר צמוד אל בתי התושבים ומהווה פצצה מתקתקת. בנוסף, תחנת כיבוי האש, קניון, מוסדות חינוך נבנו בלב שכונות מגורים.

5. תשתיות

התשתיות בגן יבנה קורסות!

בחורף, שכונת המכבים ורחובות רבים ברחבי הישוב הופכים לנהרות שוצפים בהם זורמים מים.

אין תחבורה ציבורית מספקת כך שלמעשה תושב גן יבנה ימתין דקות ארוכות עד להגעת אוטובוס אשר יוציא אותו מהישוב. לעניין זה יובהר כי רחובות רבים בגן יבנה הינם רחובות צרים ואין ביכולתם להכיל תנועה ערה של אוטובוסים.

בתי הספר צפופים - כך למשל בבית הספר אורט (כיתת מופת) לומדים ביחד 41 תלמידים בכיתה אחת!

6. תוכנית מתאר

נכון למועד כתיבת מכתב זה, אין לגן יבנה תוכנית מתאר מאושרת עדכנית (התכנית הקיימת היא משנת 1972) ועל פי טענת ראש המועצה, המועצה המקומית עובדת על תוכנית מתאר עתידית.

7. מקורות תעסוקה

אין בגן יבנה מקורות תעסוקה לתושבי גן יבנה ובוודאי שלא לתושבי הסביבה. רוב מוחלט של תושבי גן יבנה מוצאים את פרנסתם מחוץ לגן יבנה.

אמנם יש בגן יבנה אזור תעשיה, אולם מדובר באזור תעשיה קטן, מוזנח וחסר סיכוי למול אזורי התעשיה המפותחים הקיימים בעיר אשדוד, במועצה האזורית באר טוביה ובצומת אשדוד.

8. אופי הישוב

כאמור לעיל, גן יבנה הינו ישוב שינה.

אין בגן יבנה מקורות תעסוקה ו/או מקומות בילוי.

המתנ"ס המקומי נבנה בימים בהם התגוררו בגן יבנה כ-3,000 תושבים וכיום הוא איננו מסוגל לספק את צרכי התושבים.

אין בגן יבנה מוסדות תרבות לרבות מוזיאונים ו/או תיאטראות ו/או אולמות קולנוע ועל כן תושבי הישוב המבקשים לצרוך מעט תרבות נדרשים לנסוע אל העיר הסמוכה אשדוד או אל ערים רחוקות יותר דוגמת ראשון לציון ותל אביב.

9. מוסדות ממלכתיים

אין בגן יבנה מוסדות ממלכתיים!

עבור תושבי גן יבנה משרדי הממשלה נמצאים בערים השונות וכך לדוגמה, תושב גן יבנה יסע לרחובות לצורך ביטוח לאומי, משרד הרישוי, מס הכנסה וכיוצ"ב, לאשדוד לצרכי משרד הפנים, לאשקלון לצורך רישוי נשק ולמחוז מרכז באם יבחר להגיש תביעה בבית משפט (רחובות, ראשון לציון ורמלה).

סיכום:

לאור כל האמור לעיל אין סיבה להפוך את גן יבנה לעיר ויש לשמור עליה כישוב המציע לבעלי משפחות פתרון למגורים מחוץ לעיר הסואנת תוך ביצוע שיפורים בתשתית הקיימת והרחבה מבוקרת ביחד עם יצירת מקורות הכנסה נוספים למועצה המקומית לרבות באמצעות פיתוח אזור התעשיה ופיתוח אזורי מסחר.

*** כתב: עו"ד יאיר זהבי

#גן_יבנה

#stopthecity70800

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו

ציר הזמן של העצומה

25/03/2015
העצומה השיגה 2,500 חתימות!
02/02/2015
העצומה השיגה 1,000 חתימות!
17/01/2015
העצומה השיגה 500 חתימות!
05/12/2014
העצומה השיגה 100 חתימות!
03/12/2014
העצומה נפתחה