מאבק בתחנת הכוח במפגש השלום ובצומת קסם

מאת: ועד הפעולה האזורי לביטול תחנות הכח בשרון

הנידון: עצומה למאבק בתחנת הכוח ב"מפגש השלום" ובצומת קסם

רקע

1. ביום 2.4.2017 הסמיכה הממשלה את חברת ריינדיר אנרגיה בע"מ לתכנן את הקמתה של תחנת כוח מבוססת גז טבעי בהיקף של 1,300 מ"ו באתר "מפגש השלום" ואת תחנת הכח בצומת קסם בהספק של עד 450 מ"ו בניהול חברת קסם אנרגייה.
  1. מאז התקיימו שני מפגשים בוועדה לתשתיות לאומיות אשר ביום 30.10.2017 החליטה לאשר לחברת ריינדיר להכין ולהגיש לה תכנית סופית להקמת תחנת הכוח במיקום המוצע.
  1. לחברת ריינדיר נותר לאשר בות"ל את התכנית הסופית שתכלול בין היתר תסקיר השפעה על הסביבה ומספר חוות דעת נוספות.
  1. ביום שני הקרוב, 2.12.18 ידון הות"ל ידון באישור תחנת כח השלום ובהליכים לאישור תחנת כח קסם

התנגדות

1. המיקום המוצע של שתי התחנות הינו על קרקע חקלאית בסמיכות לקו הירוק, בעוד שתחנת הכוח הינה מתקן גז רגיש אשר עלול להוות מטרה לגורמי טרור עוינים המעוניינים לבצע נזק כבד למדינת ישראל בצורה פשוטה יחסית. פגיעה מכוונת בה או בתשתית המובילה אליה עלולה להיות הרת אסון, ובפרט לנוכח קרבת השטחים המיועדים לאזורי מגורים!
  1. אנו מוחים על הכוונה להעמיס מקור משמעותי של זיהום אויר באזור עמוס מפגעים מזהמים! יצוין כי מדובר בתחנות דו-דלקית, רחבות בגודלן, הפועלות על בסיס סולר לעתים קבועות מראש ובמקרים של תקלה או מחסור באספקת הגז.
  1. מדובר בהחלטה תמוהה למקם תחנות כוח באזור בעל ריכוז אוכלוסיה גדול שעתיד להמשיך ולגדול משמעותית ושממילא רווי תשתיות לאורכו ולרוחבו.
  1. מדובר במצב חמור ביותר, במסגרתו מתאפשרת התעשרות כלכלית של מעטים על חשבון הרעה באיכות חייהם של תושבים רבים וירידה משמעותית בערך הנכסים של התושבים באזור.
  1. מדובר בהתנהלות חסרת כל שקיפות בעניין תכנון הקמת תחנות הכוח שנעשתה מתחת לרדאר של הרשויות המקומיות עם חברות פרטיות, כאשר מאחורי חברת ריינדיר עומדת חברת סימנס הגרמנית שרק לאחרונה הורשעה באחת מפרשות השוחד הגדולות ביותר בתולדות חברת החשמל.

יש לפעול לביטול יוזמת הקמת תחנת הכוח של חברת ריינדיר בתא שטח "מפגש השלום" ובצומת קסם

אנו קוראים לכם לקחת חלק במאבק למען הבית ולמען בריאות ושלום ילדינו!

21/12/2017
העצומה השיגה 1,000 חתימות!
20/12/2017
19/12/2017