הפסקת האטימות של המכללה האקדמית תל אביב יפו

אין תמונה

עצומה זאת נוצרה כדי להפסיק את האטימות של האקדמית תל אביב יפו. הההתנהלות שלה בזמן המלחמה לסטודנטים הוא בלתי ריאלי בשום צורה ואופן שהוא , מכמה סיבות :

1) לסטודנטים שבפרוץ המלחמה שהיו בסמסטר קיץ , ומבחנים רבים בוטלו, הוחזרו המבחנים בהתראה של 3 שבועות מראש והמרווח בין המבחנים הוא ימים בודדים. מעבר לכך שנתנו לנו תקווה שאולי יהיה עבודות להגשה במקום המבחנים- ההתראה מוקדמת מידי, חוסר ההתחשבות לעומת מכללות ואוניברסיטאות שנתנו עובר אוטומטי (כדוגמת המכללה למנהל,Hit, בר אילן , האונ' הפתוחה  ,הטכניון ועוד )או מתן אופציית בחירה האם להבחן כעת או בזמן מאוחר יותר.אמנם לא כללו את חיילי המילואים בהחלטה זו, אך הרבה מהסטודנטים שבעורף לא במצב פיזי ונפשי להבחן ולפתוח ספרי לימוד. חלקנו איבדנו חברים, חלקנו הגדול עם קרובי משפחה ובני זוג שנמצאים בעזה, ורבים מאיתנו בחרדה תמידית. יש עדיין חטופים, טילים בכמה גזרות בארץ, וצבא בעזה והמצב במדינה עדיין מאוד גועש. להבחן עכשיו במבחנים ולהתחיל להסיר אבק של 3 חודשים ב3 שבועות למספר לא מבוטל של קורסים איננו ראלי הן פרקטית והן נפשית.

2) חוסר הידיעה בחזרה בלימודים- האם חוזרים פרונטלית או בזום. יפו היא עיר מעורבת ועדיין מוכת טילים. לא נתנו לידעתנו האם בחזרה ללימודים נחזור למכללה או האם נלמד בזום. המכללה האקדמית ביפו ידועה בהתנגדותה להקלטות ולימודים בזום, ואם רצונה הוא שנלמד פרונטלית- היא צריכה לציין זאת ולתת מענה ביטחוני הולם עם מאבטחים חמושים בכל שער ולוודא שישנם מספיק מרחבים מוגנים בכל המכללה .הרבה אנשים חוששים לחזור ללימודים פרונטלים, ויש לפתוח את הדבר לדיון אמיתי עם הסטודנטים, ואם ההחלטה כבר התקבלה- יש לידע את הסטודנטים ולא לתת להם להשאר באפלה ! בתקופה כל כך מבלבלת מלאה בערפל, אנו זקוקים למעט ודאות.

3) באוניברסיטאות וחלק מהמכללות דחו את הלימודים לתאריך ה24.12 מתוך הבנה שהמצב במדינה עדיין לא מאפשר לימודים באופן מסודר, ובחלק מהמכללות (כדוגמת המכללה למנהל) שלא דחו את הלימודים נתנו אופציה לחזרה ללימודים בקרוב או בתחילת סמסטר ב. במכללה האקדמית ת"א יפו התאריך חזרה עדיין נשאר 4.12 , ללא אופציה של בחירה. אנו מרגישים מאוד מתוסכלים שלא ניתנת לנו האפשרות לבחור ולא מקשיבים לתחושותינו.

4) עדיין יש ערפל בקרב חיילי מילואים , שלימודיהם חשובים לא פחות מכל סטודנט אחר. בחלק מהמוסדות נתנו מתווה מסודר עבור חיילי המילואים , ובאקדמית יש ערפל גמור בנוגע לעתידם. חייל מילואים צריך לדעת מה צופה עתידו האקדמי , גם אם אין תאריכים ידועים , חשוב שיהיה מתווה אקדמי כדי שיכולו להיות רגועים שיש התחשבות גם בהם ומה היא ההתחשבות, מעבר לדחיית מבחנים. ישנם קולות של חיילי מילואים ששוקלים פרישה מהמילואים כדי להתחיל את הלימודים עם כולם כדי לא לפספס ולצבור פער, חלקם חוששים שהמענה שיהיה עבורם הם הקלטות בלבד, חשוב שידעו מה המתווה כדי שיהיו רגועים לגבי עתידם ! מדובר במספר גדול מאוד של סטודנטים.

המכללה האקדמית תל אביב יפו מראה תעודת עניות למילוי הצרכים הנפשיים והפיזים של סטודנטים. שעות קבלה עם מרצים הן לא מה שיעזרו למצב הזה. חייבים שינוי במדיניות האטומה של המכללה האקדמית תל אביב יפו. מדינות זו היא לא מראה להצבת סטנדרט גבוה- אלא היא מראה להצבת מכשולים בדרך של הסטודנטים להצליח ולהרגיש תחושת סיפוק והגשמה בלימוד במוסד.

17/11/2023
16/11/2023