עיקור וסירוס חתולי מטה בנימין

English translation at the bottom

תושבי מטה בנימין דורשים עיקור וסירוס חתולי רחוב.

ברחובות היישובים השייכים למועצה אזורית מטה בנימין חיים אלפי חתולי רחוב. חתולים אלה אינם מעוקרים ומסורסים ולכן מתרבים כל הזמן. הגורים שנולדים רובם אינם מגיעים לבגרות (הסטטיסטיקה הלא רשמית מדברת על 80% שלא מגיעים לבגרות) ומתים מרעב וצמא, מחלות, דריסה ואף התעללות. גם החתולים שמגיעים לבגרות חיים חיי סבל שנמשכים רק שנים בודדות. בנוסף, חתולים אלה מטרידים את התושבים בחיפוש מזון ומים, מקום מסתור מהגשם בחורף ומהשמש בקיץ.

ניתן לצמצם משמעותית את הסבל הזה על ידי פרוייקט מקיף של עיקור וסירוס חתולי הרחוב. כרגע וטרינר המועצה אינו מוכן לבצע עיקורים וסירוסים. ישנם תושבים ויישובים בודדים שלוקחים על עצמם לממן את זה באופן פרטי, אבל זו טיפה בים.

קיים תקציב מהמדינה על פי חוק צער בעלי חיים המוקדש למימון עיקורים וסירוסים של חתולי רחוב. כל שנה משרד החקלאות מוציא 'קול קורא' אליו ניתן להגיש בקשה לתקציב מתוקף "נוהל השתתפות המדינה במימון ניתוחי עיקור וסירוס לחתולי רחוב". ישנם גם ארגונים שניתן לפנות אליהם שמנהלים את לכידת החתולים והעיקור וסירוס בתיאום מול הרשויות המקומיות הדואגות לתקציב שיכסה את העלויות.

אנו תושבי מועצה אזורית מטה בנימין החתומים מטה דורשים מראש המועצה לתעדף נושא זה ולדאוג לבקשת תקציב וכן לבעל תפקיד שירכז את הנושא. לא ייתכן שנישאר אדישים לסבל היומיומי שאנו רואים מסביבנו כשניתן למנוע חלק גדול ממנו.

Thousands of street cats live in the yishuvim belonging to Mateh Binymin municipality. They are not neutered or spayed so they reproduce in large numbers. The kittens usually do not reach adulthood (maybe 1 in 5 survives to grow up). Most of them die of hunger and thirst, diseases, get run over or are killed by abusers. The cats who do reach adulthood live for only a few years filled with hunger and suffering. These cats also bother the residents in their search for food and water and protection from the rain in the winter or heat in the summer.

It is possible to drastically reduce this suffering by having a widespread neuter/spay program. At the moment, the municipal vet refuses to spay or neuter. Some local authorities and private people spay and neuter privately but this is a drop in the ocean.

There is a government subsidy for neutering and spaying street cats that can be requested each year. There are also organizations that will trap and spay/neuter in coordination with local authorities covering the cost.

We, the residents of Mateh Binyamin demand that this subject is addressed, that the funds are requested and that an appropriate official is placed in charge of coordinating a widespread spay/neuter program. We cannot ignore so much pain and suffering around us if it is possible to prevent a large part of it.

04/09/2022
16/08/2022