תחרות בין קופות החולים? שירות של הכללית רק בפלח שוק רווחי

הנדון : שירות קופת חולים כללית בפלח שוק שמניב רווחים-מיקוד בערי פוטנציאל

הנושא של נבחרת חרדית עובדים מגייסים בכללית, ומנהלי מכירות במטה בכללית, שפועלים להגדלת נתח השוק של כללית במגזר החרדי זה רק "על קצה המזלג" ממה שקורה בכללית, מדובר בתופעה רחבה, שמונעת אפשרות לפקח כדין על קופ"ח כללית.

1. קופת חולים כללית משקיעה מכספי סל הבריאות מעל 140 מיליון שקל במוקדי מכירות ושיווק לגיוס מבוטחים, תוך הסתרת התשלומים, ותוך דיווח כוזב למשרד הבריאות.

משום שהישובים החרדים מאופיינים בשיעור ילודה גבוה (הקופה מתוקצבת "פר ראש" כ-5,500 שקל לאדם) עיקר הפעילות היא במגזר החרדי.

1. האסטרטגיה שמנחה את קופת חולים כללית לתת שירות רק בפלח השוק הספציפי שמניב את הרווחים הגבוהים, (מופיע במצגת המצ"ב ע"ש מיקוד בערי פוטנציאל) זאת ההשחתה, שירותי הבריאות צריכים להינתן על יסוד עקרונות של צדק, ושוויון, יצירת פערים משמעותיים בהיקף השירותים הניתנים לקבוצות שונות של מבוטחים, אינה עולה בקנה אחד עם עקרון השוויון, הקופה רשאית לשפר את השירות, ובלבד שכלל המבוטחים יזכו להנות משירותים אלה.

קופת חולים כללית אף הגדילה לעשות ומסיטה רופאים מהמרפאה (היחידה בישוב) למרפאה בעיר שנמצאת במיקוד פוטנציאל (בית שמש) אנו מטורטרים עם ילדים חולים עד למרפאה בבית שמש (מעל 40 דקות נסיעה) ששם אנו מגלים שהרופא ששייך למרפאה שלנו בישוב יושב שם מובטל,  כשבמרפאה בבית שמש מקבלים עוד רופאי ילדים במקביל.

בכללית יודעים שלא נעבור לקופה אחרת,  במושבים יש רק קופה אחת ואין לאן לעבור, והיא מנצלת את זה.

תושבים ממעוצה אזורית שפיר

ישנה שורה של עיוותי מבנה משמעותיים במערכת הבריאות, משרד הבריאות מתקשה להיות הרגולטור האובייקטיבי. סמכותו מוגבלת מאוד ועיקר הרגולציה התקציבית במערכת הבריאות נעשית על ידי האוצר שכל עניינו הוא לשמור על מסגרת תקציב.

המערכת במשבר כרוני ושום פתרון לא נראה באופק, עזרו לנו להפעיל לחץ על הממשלה לחוקק חוק לביטוח בריאות ממלכתי חדש, חוק שיהפוך את השירות לממלכתי באמת על ידי ביטול המבנה הקיים של קופות החולים.

שתפו באמצעות פייסבוק, טוויטר ובמייל.

11/02/2020
12/02/2020