בקשה להצבעה חוזרת בנושא הליבה
מספר חתימות
41 |
|
100 | |
שלום לועדת אספה,
אנו, למעלה ממאה הורים מבית החינוך, מבקשים מכם להעלות להצבעה חוזרת את נושא תהליך הליבה, שכרגע מחולל שמות בקהילה שלנו, וסביר שיביא לתוצאות חמורות יותר בהמשך. בקשתנו שלהלן נובעת מחרדה אמיתית לשלום הקהילה, הורים, תלמידים וצוות כאחד.
הסעיפים שהועלו להצבעה על ידי ועדת אספה לא כללו סעיף אחד מרכזי, שצריך להיות קודם לכל אלו, והוא האם בכלל הקהילה מעוניינת לצאת לתהליך כזה. הלוא לא יכול כל אדם וכל קבוצה לחייב את הקהילה לצאת למסע כלשהו, לא כל שכן כזה שסותר, בין היתר, את חזון בית החינוך כפי שהתקבל על ידם, וכזה שיש לו השפעה כה עמוקה על כלל הקהילה ועל החינוך בבית הספר, לא רק אחרי ההצבעה לכאן או לכאן, אלא גם ובעיקר במהלך החודשים שיקדמו לה. בהחלט ניתן ורצוי לשאול שאלות, להעלות נושאים לדיון, או לקדם אג'נדות - אך לא לחייב לתהליך ללא הצבעה על עצם קיומו. וזה בדיוק מה שנעשה כאן. המצביעים יכלו רק להצביע על האופן בו יעברו את התהליך.
בהמשך לכך: ההצבעה על עניינים מנהלתיים כמו כמות מפגשים נעשתה ללא ידיעת אופי התהליך מראש והשלכותיו האפשריות. בכך היא היתה הצבעה טכנית וריקה מתוכן.
ההזמנה לאספה זו נשלחה, לכאורה, לפי התקן, שבועיים מראש, אך מקובל בבית הספר שנושאים בסדר גודל כזה זוכים להתראה ארוכה יותר.
ההזמנה לאספה לא כללה הזמנה לתגובה או תיקון מהקהילה. בדיעבד הסתבר שהורים (ובעצם למה רק הורים?) יכולים להציע תיקונים, אך לא ידוע עד לאיזה תאריך טרום לאספה, ובאיזה פורמט. שוב, בנושא כזה היה צריך להקפיד במיוחד על ענין ההצעות להצבעות נוספות או שונות מאלו שהיו על סדר היום.
מעבר לכל הנאמר עד כאן, שהוא העיקר בפנייתנו, נציין שהסעיפים שכן עמדו להצבעה היו חסרים ולא ברור על מה נשענו. למשל, ברור לכל שהתהליך הזה מחייב היערכות רבה בבית החינוך, שינויי עומק, וזאת מעבר לרגשות שהוא מעורר. בהתחשב בכך, יתכן שצריך היה גם לקבוע שההחלטה תהיה החלטה סופית, שהופכת לחוק יסוד של בית החינוך (כזה שניתן לשנותו, למשל, רק ברוב של 75%). במקום זאת הוצעו רק שלוש אופציות של זמן תחום, שיחייב את בית הספר לעבור שוב את התהליך בקרוב. כמו כן חסרו בהצבעה סעיפים חשובים כמו סעיף הרוב הדרוש להכרעה. כידוע, ההצבעה האחרונה בנושא ב 2013, הותירה אחריה טעם מר בין היתר בגלל הרוב הזעום שבו עברה. ראוי היה להצביע על שינוי הרוב הזה לרוב מיוחס כלשהו, ולהחליט האם רוב זה הוא מתוך כלל המצביעים או מתוך כלל בעלי זכות ההצבעה. יתכן שאף היה מקום להצביע ועדה שתעסוק בהגשמת התהליך שהיא נפרדת מאלו שיזמו אותו.
אנחנו חשים שהאופן שבו יצא התהליך אל הפועל הוא חלק מהסיבות לתחושות הקשות. שוב, איננו מבקשים לבטל בהכרח את התהליך הזה (חלקנו אף מברכים עליו ומקדמים בברכה את השינוי שאולי יביא) אלא להעלות את עצם קיומו להצבעה, כפי שראוי היה לעשות מלכתחילה.