נשים דרוזיות לכס השפיטה
מספר חתימות
197 |
|
50,000 | |
כיום, רוב בני ובנות העדה הדרוזית פונים לערכאה האזרחית- ביהמ"ש לענייני משפחה, על מנת לדון בכל העניינים הכרוכים בגירושין. כתוצאה, ישנו תפקיד עיקרי לאותו בית משפט ביישוב סכסוכים משפחתיים והכרעה בעניינים הנלווים לגירושין. לכן, יש לדאוג שהגורמים המכריעים בסוגיות אלו יהיו מקצועיים ומייצגים את כלל רבדיה של החברה.
המגזר הדרוזי לא מיוצג בצורה הולמת בכס השפיטה; ישנם רק שבעה שופטים דרוזים שמכהנים היום במערכת השופטת האזרחית. תת הייצוג הזה בא לידי ביטוי בצורה חזקה ובולטת יותר בקרב האוכלוסייה הנשית במגזר. הרי אחוז הנשים השופטות בישראל עומד על כ-51% ברשות השופטת וביניהן-59% בבית המשפט לענייני משפחה אך אין ביניהן אף אישה דרוזית!
במדינה דמוקרטית שחרטה על דגלה עקרונות דמוקרטיים כגון; שוויון, ייצוג הולם, מניעת קיפוח וכיו"ב, הדבר אינו מיושם בצורה הולמת.
נשים דרוזיות מהוות 0% מהמערכת השופטת במדינת ישראל, מה שבהחלט אינו מבטיח ייצוג הולם לנשים אלו ואינו מיישם את עקרונות הדמוקרטיה במגילת העצמאות, על אף שניתן להם מעמד רשמי בחוקי היסוד ובפסיקה, ונקבעה חובת המדינה לכבדם.
לאור האמור לעיל, אנו דורשות כי המדינה, לרבות המערכת השופטת, תפעל לאלתר לשינוי מצב מפלה זה ותירתם למאבקנו בקידום השוויון ומעמד האישה הדרוזית, כחלק מהנשים הערביות במדינת ישראל.
היוזמות הן סטודנטיות למשפטים באוניברסיטת חיפה, המשתתפות בפרויקט "מפתח לזכויות נשים דרוזיות גרושות ומתגרשות". וזאת במסגרת הקליניקה לפימינזם משפטי, שהינה תוצר של עמותת איתך-מעכי משפטניות למען צדק חברתי, והפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה.ציר הזמן של העצומה
- 17/05/2011
- העצומה השיגה 100 חתימות!
- 16/05/2011
- העצומה נפתחה