לנטרל הריסת שמורת טבע כזיב-פקעין במעלות

אין תמונה

אזהרה דחופה ועצומה!

זוהי עתירה לנטרל ולעצור שינוי דרמטי ביותר באורח חיינו במעלות.

- העיר היפה, השקטה, הפסטורלית שלנו הופכת במהירות לעוד פרבר משעמם. לא פחות מ -5 אתרי בנייה בכל רחבי העיר. דחפורים רועשים, משאיות, מחפרונים ומשאיות כבדות מקיפים אותנו. בואו נתמודד עם השינוי הקיצוני הזו: הנוף הפסטורלי שאהבנו כל כך הרבה, שגרם לנו לבחור לחיות בפריפריה למרות החסרונות הרבים של מקום כזה (מרחק ממקומות עבודה,לימודים, ילדים בוגרים עוזבים למרכז הארץ בשל חוסר הזדמנויות עבודה ,חוסר מקומות בילוי ועוד…) כבר נעלם בחלקים גדולים.

אם לא נעצור את זה, חלונות הבית שלנו ייפתחו אל מראה מכוער ביותר כדוגמת גבעת האורנים, שכידוע מאוד לא מוצלחת (חלק גדול של הדירות לא נמכרו וחסרות לדיירים תשתיות בסיסיות).

בהתאם לתוכנית הבנייה תמל 1057, ייבנו בניינים בגובה של 3-4 קומות לכיוון כביש מירון ו 7-8 קומות בניינים גבוהים על גבעות צוריאל, מעל הבניין של ההחלקה על הקרח ולאורך הרכס והגבעות, מתנשא מעל נחל כזיב, זה יהיה שכונת גבעת הנשיא פרס.

נפגשנו עם המהנדס הראשי של מעלות, מר יוסי לוין והוא דיווח כי:

שתי השכונות החדשות, שלב א ', שיבנו עכשיו - עם 1100 דירות ושלב ב' (אמור להיבנות בעוד 10 שנים) עם עוד 1100 דירות, יהיו חלק מפרבר שיתפזר לנחל כזיב יחד שורה כחולה המופיעה בתכנית הבנייה תמל 1057, המגדירה את הגבול החיצוני של שמורת הטבע כזיב.

לפיכך, קו האופק הפסטורלי  יפוך לסיוט: אתר הבניה תמל 1057 מהווה מטרד נורא לעתיד שמורת הטבע כזיב, שכבר הרס את חיי חיות הבר ואת היער הטבעי ומהווה בגידה בכל אזרחי ישראל שמפקידים בידינו את האחריות לשמור על הנוף ייחודי שהם אוהבים לבקר .

- אנו מבינים כי כמה אזרחים אחרים של מעלות הם בעד פרויקט זה כי הם מקווים שזה יפתור את בעיית הדיור.

אבל הדרך הרציונלית להרחבת העיר, היא לסיים את השכונה הראשונה, ולראות אם הדירות, בתים דופלקס ... נמכרים בהצלחה ומאוכלסים על ידי בעליהם ולא יוצאים לשוק להשכרה/מכירה עוד לפני שהסתיימה הבניה ובכך הופכת לשכונת רפאים.

רבים מאיתנו אינם מודעים לשינוי זה לחלוטין של העיר :למה?

כי באף מקום אין הדמיה ממוחשבת של שכונת גבעת הנשיא פרס, שאמורה להיות חלק מפארק הפעילות האקולוגי המדהים. אין בשום מקום אפשרות לקבל פרטים ברורים על מתוכנן להיות. מדוע חוסר כזה של מידע ציבורי בסיסי?

- אנו החתומים על העתירה הזאת, רוצים שבאתר הבנייה בגבעת צוריאל יפסיק לחלוטין את פעילותו עד ששכונת נוף האגם בנויה לחלוטין, ונמכרת בצורה נכונה ונבונה, כמו גם את כל השכונות שנבנות  בעיר. אנחנו רוצים שההרס של הנוף הזה יפסק לחלוטין עד שכל פארק אקולוגיה ואגם מונפורט-עם כל הפרויקטים השאפתניים סביבו יושגו בהצלחה ...

הדרישה שלנו סבירה.

אנו מצפים מראש העיר החדש שלנו, מר ארקדי פומרנץ ומועצת העיר מעלות לכבד ולדאוג  לאינטרסים של המצביעים שלהם, התושבים המקומיים של מעלות תרשיחא.

01/07/2019
29/06/2019