אי שוויון כלכלי חברתי בישראל

פורסם בתאריך: 16/02/2024

שלום לכולם.

מדינת ישראל היא המדינה אשר שיעור העוני הוא גבוה מאוד בקרב המדינות המפותחות. רבע מהילדים חיים מתחת לקו העוני. 70% מאזרחי מדינת ישראל חושבים שאין שיווין חברתי וכלכלי בישראל וכי הסיוע המדיני אינו מספיק בכדי למגר את התופעה.

במסגרת עבודתנו הבית ספרית בנושא הפער הכלכלי חברתי וחוסר השיוויון הכלכלי חברתי בישראל, החלטנו לבדוק את סוגיית הפערים הכלכליים חברתיים, סוגייה המפריעה לנו מאוד בעיקר מלראות את ההתמודדות והקושי של האוכלוסיות החלשות בישראל.

הפערים הכלכליים והחברתיים הקיימים במדינה גורמים לשסע כלכלי ובעקבות כך גם לשסע חברתי.

ישנן לדעתנו מספר דוגמאות לפתרונות היכולים לסייע ולמגר את הפערים הכלכליים חברתיים ואת חוסר השיוויון לדוגמא:המדינה צריכה לסבסד או להשתתף ברוב המימון הכספי של ההשכלה של תלמידים וסטודנטים במדינה אך בפועל אותם תלמידים וסטודנטים משלמים המון כסף על לימודים, שיעורים פרטיים וכל מטרות לימודיות מטעם בית הספר. תלמיד שלא ישלם לא יזכה לאותן ההטבות שתלמיד שכן שילם זכאי ופה נפתח הפער נחברתי בכך שאותם תלמידים ששילמו קיבלו העשרה היכולה לסייע להם בעתיד במעגל העבודה ועוד.

בנוסף, יש את האוכלוסיות החלשות כגון אמהות חד הוריות הנאלצות לפרנס ממשכורת אחת כאשר ילדיהן לעיתים בשל הקושי לפרנס נמנעים מכל מיני דברים שיכולים להעשיר את חייהם.

כמו כן, האוכלוסייה המבוגרת שלא יכולה לעבוד ומתפרנסת לרוב מקצבת ביטוח לאומי שלא תמיד מספיקה לקיים רמת חיים ראויה ועוד ועוד..

הצעתנו היא העלאת המיסים לבעלי ההון ולעומת זאת מתן הטבות למועטי היכולת ולאוכלוסייה החלשה ובכך ניתן להעלות את רמת חייהם של האוכלוסיות החלשות.

עצומה זו, הינה לאור החשיבות העליונה בנושא הפערים הכלכליים והחברתיים. מטרתה היא להעלות את המודעות ובכך להשפיע על הממשלה לדאוג לסיוע כלכלי מיידי לאותן אוכלוסיות חלשות הזקוקות לכך.

במידה ונושא זה חשוב גם לכם, אנו מבקשים מכם לחתום על העצומה על מנת להביא לשינוי משמעותי ולמגר את תופעת אי השיוויון הכלכלי חברתי במדינת ישראל.

תודה על שיתוף הפעולה רוני לוי, תמר ארלבוים ושירה לוי.