אישור לעשות מיצבים במחשב והקלות אחרות לאנשים בעלי דיסגרפיה ובעיות אחרות

אין תמונה

שלום, שמי נדב הררי

אני לומד בכיתה ח׳ בחטיבת יד גיורא בהרצליה. בכיתה ב׳ התגלתה אצלי דיסגרפיה. בעקבות זאת, אני כותב בשיעורים, בעבודות, שיעורי בית ומבחנים באמצעות מחשב נייד. מצורף אישור מבית הספר לשימוש במחשב ואישור רפואי למגבלה.
לפני כחודשיים, נערכה בבית הספר בחינת מיצ״ב חיצונית בלשון. בבחינה לא הותר לי לכתוב במחשב, על אף שבשנים קודמות לא הייתה בעייה עם כך. בעקבות זאת, נאלצתי לעשות את הבחינה בכתב יד, דבר שמנע ממני לממש את מלוא יכולתי.
לאחר מכן, דיווחתי על כך למורה ולהנהלת בית הספר, והוסכם שלבחינות המיצ״ב הבאות אגש בחדר נפרד בשימוש במחשב. ההבטחה אכן התקיימה במיצ״ב במדעים, אך לקראת המיצ״ב באנגלית התבשרתי שלא אוכל להשתמש במחשב ואאלץ לבצע את הבחינה בכתב יד, למרות אישור והבטחה מפורשים מבית הספר שמאפשרים לי להשתמש במחשב. כששאלתי מדוע, נאמר לי שמשום שרוב המבחן מורכב משאלות אמריקראיות אצטרך לבצעו בכתב יד. עם זאת, ישנו במבחן חלק של כתיבה שלא אצליח לבצע כנדרש בכתב יד ובית הספר אמר שלא אוכל להשתמש במחשב בניגוד להבטחתו.

את המיצב באנגלית אני אעשה בכתב יד, את השאלות האמריקאיות בלבד. אבל כדי שזה לא יקרה במיצבים הבאים, אני פותח את העצומה הזאת. החלטתי שאני רוצה לעשות שינוי, לא עבורי רק, אלא עבור כל מי שיש לו דיסגרפיה ובעיות אחרות וסובל מכך. זה לא הוגן ולא הגיוני מה שקורה לי. המטרה שלי היא שבן אדם שצריך הקלות במיצבים ובגרויות וכו..., יקבל אותן.

15/05/2019
13/05/2019