מימון עובדים זרים לילדים נכים על ידי המדינה

מספר חתימות
14 |
|
150,000 | |
במדינת ישראל כיום ישנם אלפי ילדים נכים אשר לצערי הרב אינם מוגדרים כסיעודיים כשמדובר במערכת כביטוח לאומי.
הורים כמוני נאלצים להתמודד עם מימון מלא של עובד זר עבור ילדם הנכה, המסתכם בכ 5000-6000 שקלים בחודש.
מדינת ישראל משלמת כיום כ 17,000 שקלים לכל ילד אשר נמצא במסגרת חוץ ביתית כגון הוסטלים, מוסדות סגורים וכדומה.
הבן שלי הוא אוטיסט, כמות ההוסטלים לאוטיסטים בישראל מגוחכת, ולכן גם אם ארצה להשימו במעון שכזה, אאלץ להמתין מספר שנים עד שיתפנה במקום בהוסטל הקרוב לאיזור מגוריי.
אני פונה אליכם ציבור ההורים של כל הילדים הנכים ולכלל הציבור כולו! הילחמו איתי למען הצדק ונדאג שמדינת ישראל או המוסד לביטוח לאומי ישאו בתקציב אשר מקשה על כולנו, או שנדרוש לפתוח הוסטלים לכל אוכלוסיית הילדים הנכים, שמישהו יחליט אם שווה לו להוציא 5000 שקלים בחודש ולהשאיר את הילד במחיצת הוריו האוהבים והדואגים לכל צרכיו, או 17000 במידה והילד יוצא מהבית למסגרת חוץ ביתית.
המוסד לביטוח לאומי אינו מכיר בילדים הנכים כסיעודיים - בני כיום כבן 12 ועדיין עושה צרכיו בטיטולים , זקוק להשגחה תמידית, וטיפול צמוד אך אינו נחשב כסיעודי בעיני הביטוח, ולכן מונע מהם את תקציב השירותים המיוחדים אשר יכול לעזור לנהורים לממן את התשלום לעובדים.
מסתבר שבכל הנוגע לעובדים זרים, אין חוק חד משמעי בנוגע לשכר, ולכן שכרם יכול לנוע בין 3200 שקלים (כשאתה מטפל לילד) ועד 4200 שקלים (כשאתה מטפל בקשיש- או שזכית להיוולד להורים בעלי אמצעים) ולכן העובדים האלה מגיעים לישראל כשהם מחזיקים בויזה של הילד, ובורחים ומשאירים אותנו חסרי אונים, מאחר והם מוצאים מישהו שישלם להם יותר כסף כי הוא מקבל תקציב מהמדינה!
אנא חיתמו ותעבירו הלאה, ועזרו לי להגן על ילדנו אשר למענם נעשה הכל ואשר אותם אנחנו רוצים נואשות להשאיר בבית -אך זקוקים לעזרה!
תודה
אילנית - אם חד הורית לילד אוטיסט - מגדלת יחידה!