יחס רשויות השלטון לבני הגיל החמישי

מספר חתימות
4 |
|
40 | |
אחוז הקשישים באוכלוסייה הישראלית עומד מעלה 11%.(2015)
בחרנו לעסוק בנושא יחס רשויות השלטון לגיל השלישי מכיוון שהנושא קרוב לליבנו.
לאחרונה אנו עדים לשחיקה במעמד הגיל השלישי בישראל הן בקרב בני הנוער, הן בקרב המטפלים הסעודיים ומצד השלטונות. הדבר בא לידי ביטוי בפגיעה בחלק מהזכויות הטבעיות של בני גיל זה, כמו הזכות לכבוד(מתן יחס מכבד, אין להשפיל או לבזות אדם), לחיים ובטחון(כל אדם חייב להרגיש בטוח במדינה בה הוא שוהה ולא לחשוש מכל סוג של פגיעה, תפקיד המדינה להגן על בני האדם השוהים בתוכה), לקניין(לכל אדם יש זכות להחזיק ברכוש שקנה, ירש, קיבל ואין לאיש זכות לקחת לו ללא רשותו) ועוד. הערכים שהיו מקובלים בשנים עברו כמו: בפני שיבה תקום/והדרת פני זקן נשחקו.
לטענתנו מאז קום המדינה ועד היום חלה שחיקה נוראית ביחס רשויות השלטון למעמד הגיל השלישי, הפנסיה החודשית שלהם נשחקת, המדינה לא מעדכנת את קצבות הזקנה והקצבה הסיעודית. הביטוח הלאומי מתנהג בחוסר כבוד לזקנים בוועדות לקביעת רמת הסיעוד שמגיעה להם, תנאי מחייה שלהם קשים, לעיתים הם מוותרים על קניית תרופות, חימום בית וכיוצא בזה. חלק מהזקנים הופכים לנטל על בני משפחותיהם, המדינה מסירה מהם מכל אחראיות.
לפי הזכויות הטבעיות שניתנות לכל אדם לדוגמא הזכות לחיים וביטחון נאמר שהזכות לחיים ולביטחון אינה רק הזכות להימנע מפגיעה בגוף או בחיים שכן היא יכולה לכלול בנוסף גם את זכות האדם לחיות ללא פחד מפני פגיעה בחייו עד כדי מוות, פגיעה פיזית או השפלה. לצערנו הרב ישנם הרבה זקנים ששוללים מהם את הזכות לכבוד ואת הזכות לחיים ולביטחון.
אנו סבורים המדינה מתעלמת מבעית הקשישים שפירטנו למעלה תוך התעלמות מוחלטת ממצבם.
טענה זו נבדוק באמצעות סקירה ספרותית ואיסוף נתונים מהשטח.