מצילים את חופי הכרמל!

מצילים את חופי הכרמל!

* עצומה זו היא ההרחבה של העצומה- מצילים את חוף נחשולים.  בין נווה ים לדור, אחת מרצועות החוף היפות ביותר במדינת ישראל, מקודמות בימים אלה 5 תוכניות פיתוח:

בנוה ים  -        אושרה תוכנית לכפר נופש של 300 יחידות ופתיחת חוף רחצה מוסדר נוסף.

בחוף הבונים -  למרות המאבק והמחאה הגדולה הוגשה להפקדה תוכנית פיתוח: הפיכת החוף הדרומי לשמורה (ללא רחצה) והפיכת החוף הצפוני (חוף הסירה) לחוף מוסדר ואתר קמפינג שיכלול בנייה של  טיילת, חנייה, מלתחות ומסעדה (תוכנית מספר חכ/1/יג)

בחוף דור –      תופקד בקרוב תוכנית הרחבת כפר הנופש הקיים ל500 יחידות (תוספת של כ400 יחידות חדשות).

בקיבוץ נחשולים- הרחבת כפר הנופש הקיים ל500 יחידות (תוספת של כ400 יחידות חדשות)

וכעת נודע על כוונת מינהל מקרקעי ישראל לבנות בנוסף לכל אלה עוד 500 יחידות בכפר נופש נפרד אשר ישתרע על 190 דונם מול החוף המרהיב שמצפון לקיבוץ נחשולים. (תוכנית מספר חכ/ 336 אשר הופקדה להתנגדות הציבור)

בסהך הכול, ברצועת חוף הכרמל, יבנו כ1600 יחידות נופש חדשות, כאשר רובן ברצועה הצרה של דור- נחשולים ( 2.5 ק"מ) !

בנוסף, בימים אלו נמצאת תוכנית בשלבי תיכנון מתקדמים לפיתוח פארק לאומי דור. קיים חשש גדול שפיתוח הפארק יכלול פיתוח הרסני של השטח הטבעי לכדי בניית מסעדה ,טיילת בנויה, חנייה נרחבת,  גביית תשלום בכניסה, ונזק בלתי הפיך למפרצים הפראיים האחרונים שנותרו בין תל דור לשמורת בונים ולשטחי הטבע הפתוחים מסביבם.

אנחנו אומרים: עד כאן!

מימוש תוכניות הבנייה ברצועת החוף של הבונים ונחשולים יביא לפגיעה בלתי הפיכה ולבכייה לדורות בייחודם של חופי הכרמל.

הקמת מקבץ בנוי על רצועה צרה זו יביא להרס מוחלט של תוואי החוף הייחודי, קיטועה של רצועת החוף ופגיעה קשה בחי ובצומח המקומיים.

חוף נחשולים וסביבתו יהפוך עם מימוש התוכנית לגוש בנוי מתוכנן אשר ימיר רצועת חוף אינטימית במחצב נדל"ן, ימנע נגישות הציבור לחוף וינכס את החוף לידי בעלי ההון. חוף הבונים יאבד לנצח את בתוליותו וייחודו ויהפוך לעוד חוף מוסדר בתשלום, אחד מני רבים.

אם למועצה רצון בפיתוח כלכלי ותיירותי של האזור, עליה להשקיע את המאמצים והמשאבים הכלכליים במאמץ יצרני אמיתי בפיתוח אזורי הנופש הקיימים, במקום להרוס דונמים רבים של טבע פראי ובתולי; להשקיע בשמירה על ניקיון החופים הציבוריים, בלי להפריטם לרשויות ובעלי ממון ולהפוך נכס ציבורי לפרוייקט עסקי.

קיבוץ נחשולים הסכים לבנייה בגבולותיו בעקבות חובות אשר נקלע אליהם. במקום לעזור לקיבוץ להחזיר חובותיו באופן יצרני, מנהל מקרקעי ישראל קנה את השטח בחזרה מהקיבוץ בתמורה למחיקת חלק מחובותיו ומאז מקדם במלוא העוז תוכנית גרנדיוזית ומיותרת זו ומשקיע את משאביו דווקא בפיתוח כפרי נופש לבעלי ממון, בתקופה אשר בה יש קריאה נרחבת לדיור בר השגה.

אם מנהל מקרקעי ישראל, רוצה לשמור על אדמות המדינה, עליו להשקיע משאביו בשמירה על הקיים ולא בהריסתו.

שמירה על נופיה ומשאביה המצומצמים של מדינתנו הנה צורך אמיתי של כל אזרחי המדינה, למעננו ולמען הדורות הבאים.

חוף הים הוא רכוש ציבורי ואנו לא ניתן להופכו לרכוש פרטי.

מסיבות אלו אנו דורשים לאלתר לבטל את הבנייה המיותרת בחוף נחשולים הצפוני וחוף הבונים!

וועד הפעולה להצלת חופי הכרמל

לפרטים נוספים ועידכונים:דף המחאה הרשמי בפייסבוק "מצילים את נחשולים"   https://www.facebook.com/profile.php?id=770134636#!/pages/%D7%9E%D7%A6%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%AA-%D7%97%D7%95%D7%A3-%D7%A0%D7%97%D7%A9%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D/189324674471923האתר: http://www.cahol-yarok.com/(אם ברצונך להסיר את שמך  מעצומה זו – שלח לנו מייל [email protected])

28/02/2013
העצומה השיגה 10,000 חתימות!
28/09/2011
העצומה השיגה 5,000 חתימות!
17/09/2011
העצומה השיגה 2,500 חתימות!
13/09/2011
העצומה השיגה 1,000 חתימות!
12/09/2011