מצילים את העסקים הקטנים והתרבות בירושלים

אין תמונה

פורסם בתאריך: 22/06/2022

עיריית ירושלים - אל תתני  לתרבות של העיר למות!

תצילי את העסקים הקטנים!!

בשנה האחרונה אנחנו עדים לסגירה המונית והיחלשות דרמטית של עסקי תרבות וחיי לילה קטנים בעיר.

עסקים וברים קטנים ומשמעותיים כמו ה blaze bar, קזינו דה פריז, הפונדק, ועוד רבים - גוועים ונסגרים אחד אחרי השני.

יחד עם מותם של עסקים אלה - שכל אחד מהם ייחודי, מגוון ועמוק כמו העיר עצמה - גווע גם חלק מהותי מלבה ורוחה של ירושלים.

מוסדות תרבות אלו הם חלק מהותי מנשמת העיר לא רק עבור בילוי ופנאי, אלא גם בהיבט החברתי - מנתינת בית למוזיקה אלטרנטיבית ובמה עבור אומנים חדשים כמו וותיקים, קיום אירועים ייחודיים עבור בני נוער ואף נוער בסיכון ליצור ולהתבטא בהם, ועד מפגשים ושיח של אוכלוסיות ירושלמיות מגוונות שלא היו נפגשות במרחבים אחרים - סגירתם מהווה מכה קשה לצביון התרבותי והחברתי של ירושלים.

הישרדות עסק קטן בירושלים היא דבר קשה בפני עצמו, ובמיוחד אחרי משבר הקורונה שגרם לעסקים אלה ועוד להתמוטט לגמרי.

העירייה, לא רק שאינה מכירה מספיק בחשיבותם ותומכת בהם אלא לעיתים אפילו מקשה על קיומם. בכך, למשל, שדורשת את אותם תשלומי ארנונה על חודשים בהם הוחלו הגבלות התו הירוק והסגול שהביאו  לצמצום בכמות הלקוחות, לפגיעה כלכלית משמעותית ולחובות שלא ניתן להכיל.

ירושלים נמצאת במשבר דרמטי בתחום התרבות, כשעסקים אינם מצליחים להחזיק את הראש מעל המים בתקופה כלכלית קשה זו, כאשר עדיין מושפעים מהשלכות משבר הקורונה.

סגירתם של מוסדות משמעותיים אלו ממחישה את מצוקת עסקי התרבות בעיר שתושביה כבר ממעיטים לבלות בה וצעיריה נוטשים.

נדרשת מעורבות עירונית מיידית ומשמעותית כדי לפתור את משבר התרבות בעיר, להציל את העסקים הקטנים העומדים כעת בפני סגירה ולמנוע את סגירתם של של אחרים, לפני שיחל אפקט דומינו בו לא נוכל להחזיר את הגלגל לאחור וחיי הרוח והתרבות של העיר ייאבדו.

יש לגבש תוכנית רצינית ומקיפה שתחזק את העסקים הקיימים ותתמרץ פתיחת בתי עסק חדשים.

הלב של העיר בתרבות שלה!

כולנו עם העסקים הקטנים!!

אנו דורשים מעיריית ירושלים:

• להפנות בתוך תקציבי התרבות תקציבים לתכנים אומנותיים הממומנים על ידי העירייה גם בעסקים הקטנים שאינם נתמכים כרגע.
  • להקל בתשלומי הארנונה ויצירת מדרגה ייחודית לעסקי חיי לילה אל מול פרמטרים שונים, שתקל ב20 אחוז את תשלומי הארנונה.
  • ביטול או הפחתה של תשלומי הארנונה בתקופת הגבלות התו הירוק והסגול.
  • לקיים תוכנית לתמיכה עסקית ושיווקית.
  • לעודד יזמות בתחום חיי לילה.
  • לקיים במימון הרשות לתיירות סיורים לתיירים כדי להכיר את אתרי חיי הלילה בעיר על מנת להגביר את הקשר בין תיירות לבין עסקי חיי הלילה
  • לעודד יזמים של עסקי חיי לילה בתוכניות מנטורינג ייחודיות שהרשות לפיתוח ירושלים תממן.
  • להקצות תקציב לגיבוש פתרונות אקוסטיים עבור עסקים שיש ערך בחיבור שלהם לסביבת מגורים.
  • להעמיד מנהל תחום חיי הלילה בעיריית ירושלים, שיפעל עם העסקים לגבש פתרונות לצרכיהם שונים ויעפל אקטיבית לפנייה ליזמים בתחום.
  • להקל על מענק רישיון לבתי עסק קטנים לקיום אירועים חד פעמיים