העברת חוק "אפס סובלנות"

עד כה נאספו: 3 חתימות.
פורסם בתאריך: 12/07/2019

דוקטרינת "החלונות השבורים" שאותה אימץ ג'וליאני גורסת שטיפול בלתי מתפשר בהפרעות עירוניות ועבירות קלות גורם להפחתה ברמתם של פשעים חמורים. תפישה זו פותחה לראשונה ב-1982 על ידי הקרימינולוגים ג'ורג' קיילינג וג'יימס וילסון. השניים טענו שביטויים יום-יומיים של חוסר כבוד לחוק, כמו חלונות שבורים ושיכורים ברחובות, גורמים לאזרחים שומרי חוק לחשוש מיציאה לרחוב, ומשדרים מסר לפיו עבריינים יכולים לעשות ככל העולה על רוחם.

היעד הוכרזה אסטרטגיה של "אפס סובלנות". למשטרה אמר שהסתיימה התקופה שבה התייחסו ל"פשעים קטנים" ו"פשעים חמורים" באופן שונה. ג'וליאני תבע מהמשטרה מאמץ מוגבר ושווה נגד סוחרי סמים גדולים ומפיצי סמים בפינות רחובות. המשטרה החלה לרדוף אחרי גנבים קטנים כמו אחרי שודדי בנקים, ועצרה נערים שציירו גרפיטי על קירות כמו חשודים בתקיפות אלימות. ג'וליאני אהב את הביטוי "החלונות השבורים", שלפיו סובלנות והשלמה מול מקרים של אי-סדר ועבירות קטנות מניבות לבסוף פשעים חמורים.**** מומלץ בארץ עקב האלימות הגוברת(אלימות מכל סוג במיוחד לזקנים ולתינוקות)