העברת מסלול המחוננים לצפון תל אביב על רקע העומס בכבישים וסלילת קווי הרכבות

פורסם בתאריך: 17/11/2021

אנו הורי הילדים במסלול מחוננים בבית הספר רוקח, פונים בבקשה להעברת מסלול המחוננים לאיזור צפון העיר תל אביב. זאת בהמשך למספר שיחות שניהלנו עם גורמים בעיריית תל אביב, הנהלת בית הספר רוקח והאגף למחוננים שהנושא בתחום אחריותו הבלעדית. מהשיחות שניהלנו עד כה בקרב גורמי העיריה הובהר לנו שהנושא אכן זוכה לקשב רב, והם מודעים לכך שהמציאות העכשווית אינה נותנת מענה למצוקה התחבורתית ההולכת וגוברת.

ילדינו משולבים באחת משתי כיתות המחוננים היעודיות בתל אביב.

המתגוררים בשכונות הצפוניות (עבר הירקון הצפוני), משויכים ללא יכולת בחירה, לבית הספר רוקח הממוקם בדרום העיר, בזמן שילדי המרכז משוייכים למרכז העיר (בי"ס גרץ).

הלומדים במסלול המחוננים ברוקח מגיעים ברובם מצפון תל אביב (90% מהילדים בקירוב) ומבלים כשעה וחצי שעתיים מדי יום בהסעות. יש לציין כי דמוגרפיית הילדים הינה קונסיסטנטית לכל כיתות המסלול (ג'-ו') וגם לא צפויה להשתנות.

בימים בהם יש פקקים חריגים, הפגנות באיילון, מזג אויר סוער, תאונה בדרך וכו', זמן הנסיעה מתארך. מצב התחבורה בעיר הולך ומחמיר וזמני הנסיעה מתארכים על רקע מערכת ההיסעים ההמונית שנבנית בימים אלה.זמן שהותם של הילדים בכבישים לא הגיוני, סביר או מתקבל על הדעת ופוגע בהם. זמן הנסיעה הארוך אף מונע מילדינו להשתתף בחוגים הקהילתיים באזור מגוריהם לאור הגעתם המאוחרת לביתם. כך יוצא שהם מבלים 12 שעות שבועיות בכבישים במקום להיות משולבים במסגרות הקהילה. למעשה, נוצר מצב בו 30% מיום הלימודים מבלים הילדים על הכבישים. זה מצב נטול הגיון.

בנוסף אנו חיים בשנת 2021 עם מודעות הולכת וגוברת לשיקולים של פגיעה בסביבה והצורך בקיימות.האם יש צורך לשנע כ-90 ילדים מדי יום ביומו בכ- 15 כלי רכב מזהמים מצפון תל אביב לדרומה ומהדרום לצפון? מקצת הילדים המחוננים השייכים למסלול ומתגוררים בדרום תל אביב יכולים להגיע לצפון העיר תוך הסתמכות על רכב אחד ויחיד, ובכך לחסוך את הלוגיסטיקה המורכבת והפגיעה הסביבתית המיותרת.

האם לבית ספר רוקח יש יכולות ותשתיות יחודיות המתאימות למחוננים? לשם מה נועדה הלוגיסטיקה הזו? עד כמה שדעתנו נותנת, בבית ספר רוקח אין כל תשתיות ייחודיות הרלבנטיות למחוננים.

גם נושא הבטיחות לא נעלם מעיננו: המצב במסגרתו רכבי הסעה כה רבים משנעים ילדים לנסיעות שאינן באמת נחוצות אינו מצב סביר.חלק מהנהיגים זהירים יותר, חלקם זהירים פחות אבל המציאות בכבישי ישראל מוכרת לכולם. באין צורך אמיתי בהסעות הסיכון התחבורתי אינו מתקבל על הדעת.

לסיכום,

אין כל הגיון בשמירת מסלול המחוננים בדרום העיר לאור דמוגרפיית הילדים שבו. המצב מסב עוגמת נפש לילדים, פגיעה סביבתית, תרומה לפקקים ואף מהווה סיכון משמעותי בהיבט של בטיחות בדרכים. אנו מבקשים לבחון לאלתר השמת המסלול בצפון העיר על בסיס קרבה למגורי הילדים המשוייכים לתכנית.

בברכה,

הורי מסלול מחוננים רוקח