העברת מסלול המחוננים לצפון תל אביב

פורסם בתאריך: 17/11/2021

אנו הורי הילדים במסלול מחוננים בבית הספר רוקח, פונים בבקשה להעברת מסלול המחוננים לאיזור צפון העיר תל אביב. זאת בהמשך למספר שיחות שניהלנו עם גורמים בעיריית תל אביב, הנהלת בית הספר רוקח והאגף למחוננים שהנושא בתחום אחריותו הבלעדית.

ילדינו משולבים באחת משתי כיתות המחוננים היעודיות בתל אביב.

המתגוררים בשכונות הצפוניות (עבר הירקון הצפוני), משויכים ללא יכולת בחירה, לבית הספר רוקח הממוקם בדרום העיר, בזמן שילדי המרכז משוייכים למרכז העיר (בי"ס גרץ).

הלומדים במסלול המחוננים ברוקח מגיעים ברובם מצפון תל אביב (90% מהילדים בקירוב) ומבלים כשעה וחצי לכל הפחות מדי יום בהסעות.

בימים בהם יש פקקים חריגים, הפגנות באיילון, מזג אויר סוער, תאונה בדרך וכו', זמן הנסיעה מוכפל. מצב התחבורה בעיר הולך ומחמיר וזמני הנסיעה מתארכים על רקע מערכת ההיסעים ההמונית שנבנית בימים אלה.זמן שהותם של הילדים בכבישים לא הגיוני, סביר או מתקבל על הדעת ופוגע בהם. זמן הנסיעה הארוך אף מונע מילדינו להשתתף בחוגים הקהילתיים באזור מגוריהם לאור הגעתם המאוחרת לביתם. התלמידים הלומדים ברוקח מתנתקים חברתית מחבריהם באזור בעוד התלמידים בגרץ נמצאים בסמיכות לחבריהם ולביתם.

בנוסף אנו חיים בשנת 2021 עם מודעות הולכת וגוברת לשיקולים של פגיעה בסביבה והצורך בקיימות.האם יש צורך לשנע כ-100 ילדים מדי יום ביומו בכ- 15 כלי רכב מזהמים מצפון תל אביב לדרומה ומהדרום לצפון?

האם לבית ספר רוקח יש יכולות ותשתיות יחודיות המתאימות למחוננים? לשם מה נועדה הלוגיסטיקה הזו?

עד כמה שדעתנו נותנת, בבית ספר רוקח אין כל תשתיות ייחודיות הרלבנטיות למחוננים. יתרה מכך, בית הספר נאבק בבעיות אלימות קשות מעצם היותו ממוקם בדרום העיר, ומשאבי בית הספר ותשומותיו הניהוליות מתמקדות באוכלוסיית המסלולים הממלכתיים הרגילים, ולא במסלול המחוננים. לא זו אף זו, ילדינו אינם מעורבים בפעילויות בית הספר ואף נמצאים במתחם נבדל בזמן ההפסקות.

מקצת הילדים המחוננים השייכים למסלול ומתגוררים בדרום תל אביב יכולים להגיע לצפון העיר תוך הסתמכות על רכב אחד ויחיד, ובכך לחסוך את הלוגיסטיקה המורכבת והפגיעה הסביבתית המיותרת.

לסיכום,

אין כל הגיון בשמירת מסלול המחוננים בדרום העיר לאור דמוגרפיית הילדים שבו. המצב מסב עוגמת נפש לילדים, פגיעה סביבתית, תרומה לפקקים ואף מהווה סיכון משמעותי בהיבט של בטיחות בדרכים. אנו מבקשים לבחון לאלתר השבת המסלול לצפון העיר על בסיס קרבה למגורי הילדים המשוייכים לתכנית.

בברכה,

הורי מסלול מחוננים רוקח