צור משה-נורדיה-שער-אפריים דורשים מראש המועצה ריטוב ייצוג הולם

מר עמיר ריטוב

ראש המועצה האזורית לב השרון

עמיר שלום רב,

במהלך השנה הבאה, 2018, בחודש אוקטובר יתקיימו הבחירות לרשויות המקומיות.

תושבי לב השרון יבחרו את ראש המועצה הבא, חברי מליאת המועצה וחברי הוועדים המקומיים.

תושבי 18 יישובי המועצה, יבחרו את מליאת המועצה שמורכבת מנציג אחד לכל יישוב.

שיטת בחירת הרכב המליאה ובחירת נציגי היישובים, הנהוגה כיום, בה לכל יישוב נציג אחד במליאת המועצה, ללא קשר לגודל היישוב וכמות התושבים המתגוררים בו, אינה הגיונית, לא הוגנת וגורמת עוול גדול למושבים הגדולים בכלל ולתושבי צור משה ונורדיה בפרט.

המושבים צור משה,נורדיה,שער אפריים הם מהגדולים בארץ ובודאי הכי גדולים ביישובי לב השרון,והם בוחרים נציג אחד למליאה בדיוק כמו יע"פ, תנובות,ינוב,יעבץ ועזריאל שגודלם היחסי קטן מאוד.

בשתי קדנציות קודמות, היו למושבים צור משהנורדיהלמעט שער אפריים, שני חברי מליאה, שעדיין היו מעט ביחס לגודל של המושב והיישובים האחרים, אולם לצערי, בהחלטה שנויה במחלוקת, המועצה בראשותך ביחד עם משרד הפנים, הודעתם בבחירות האחרונות על ביטול מכסת הנציג השני.

עתה, הגיע הזמן לתיקון העיוות ההיסטורי ויש צורך בשינוי דחוף ומהותי בקביעת קריטריון לקביעת מספר חברי מליאת המועצה על פי כמות התושבים ביישוב, כך שלמושבים צור משה ונורדיה, יהיו שלושה או ארבעה חברי מליאה שייצגו באופן יחסי את גודל המושב במליאה וידאגו לרווחת התושבים והצרכים השונים הייחודיים לצור משה ונורדיה ששונים ממושבים ויישובים אחרים ברחבי מועצה.

אני מציע לקבוע קריטריון ובו מפתח של חבר מליאה לכל יישוב במועצה ובנוסף, ליישובים גדולים מעל 1,000 תושבים, יינתן ייצוג ראוי על פי מפתח של חבר מליאה על כל 1,000 תושבים.

קרי, 1,000 תושבים = 1 חבר מליאה.

2000 תושבים = 2 חברי מליאה.

3,000 תושבים = 3 חברי מליאה.

כראש המועצה, עליך לפעול במהלך השנה הקרובה, לשינוי השיטה כך שכבר בבחירות הקרובות, שיתקיימו בשנת 2018 , המושבים צור משה ונורדיה יקבלו את הייצוג הראוי לו במליאת המועצה.

לטיפולך נודה,

תושבי מושב צור משהנורדיהשער אפריים