לא להקמת עיר האוהלים ברמת נגב!

מספר חתימות
20 |
|
10,000 | |
לפני כשנתיים החל תהליך תכנון להקמת מתקן שהייה למהגרים בקרבת מתקן "סהרונים". המתקן - שכונה "הפיצה" בשל מתאר צורתו - תוכנן לקלוט כ- 8,000 איש במתחם סגור. התכנית גובשה בשיתוף המועצה האזורית רמת הנגב אשר ליוותה את תהליכי התכנון.
לפני כחודש נתבשרנו, כי משרד הביטחון החל לפעול בהתאם להנחיות רה"מ להכשרת קרקע להקמת מתחם כליאה נוסף, במתכונת 'עיר אוהלים'. עיר האוהלים מתוכננת להיות מוקמת בשטח אוגדה 252 הנמצא בסמוך, כ- 3.5 ק"מ צפונה למתקן "הפיצה" ("עיר העמים"), שאושר להקמה בסמוך למתקן סהרונים כאמור לעיל. בעיר האוהלים צפויים לשהות כ- 4,000 בני אדם וזאת בנוסף לשוהים הצפויים למלא את ה'פיצה'.
בניגוד לכל כללי ההיגיון והמינהל התקין, בוצעו עבודות להכשרת השטח ללא תיאום מול גורמי התכנון, ללא בחינת חלופות, ללא ביצוע תסקיר השפעה על הסביבה וללא בחינה ממשית של השפעת המתקן על מרקם החיים במרחב ועל התשתיות הפיזיות הקיימות בו (ביוב, מים, חשמל וכיו"ב). למציאות זו עלולות להיות השלכות הרות-אסון מבחינה סביבתית, שכן כושר הנשיאה של תשתיות אלה לא יוכל לעמוד בעומס הצפוי עליהן.
ראוי לציין, כי שיכון המסתננים ללא תשתיות מתאימות, באוהלים, בתנאי אקלים קיצוניים שוללת מהם זכויות אדם בסיסיות, פוגעת בכבודם ואינה אנושית.
לאור האמור לעיל ומתוקף אחריותה, החליטה ועדת איכות הסביבה של המועצה, בישיבתה מיום 24.6.2012, להתנגד נחרצות להקמת עיר האוהלים. זאת ועוד: חברי הוועדה הסמיכו את היחידה הסביבתית של המועצה להגיש התנגדות לוועדה הארצית לתכנון ובנייה, ולקדם פעילות ציבורית, שמטרתה למנוע את המשך פעילות משרד הביטחון בשטח 'עיר האוהלים'. התנגדות הוועדה לאיכות הסביבה תונח על שולחן הוועדה הארצית לתכנון ובנייה לכשתתכנס ב- 3 ביולי 2012.
עם זאת, ניסיון העבר מלמד, שאין די בכך ובכדי שיהיה סיכוי אמיתי למאבק יש צורך בפעילות נרחבת של תושבים ויישובים בכל רחבי המועצה.
אז מה ניתן לעשות?
- לכתוב התנגדויות ולהגיש אותן לוועדה הארצית לתכנון ולבנייה
- לפנות לתקשורת
- לערב ארגונים סביבתיים
- לשגר פניות רבות ככל האפשר למנכ"ל משרד הפנים, למנכ"ל משרד הביטחון ולגורמים ממשלתיים נוספים בדוא"ל ובדואר ישראל.
- לחתום על העצומה!