תיקון חוק שיפוט בתי דין רבניים

פורסם בתאריך: 19/05/2020

שלום רב, אנו תלמידי כיתה י, במסגרת מטלת ביצוע באזרחות בה אנו חוקרים בעיה אזרחית בחרנו לעבוד על נושא החתונה ברבנות במדינת ישראל. במהלך עבודתנו, הבנו כי במדינת ישראל יהודים רשאים להתחתן דרך הרבנות בלבד בעקבות חוק שיפוט בתי דין רבניים הקובע זאת. בנוסף לכך, לבית הדין הרבני ניתנת הזכות לדון בכשרות נישואין של פסולי חיתון כגון: ממזרים, זוגות להטביים, זוגות מעורבים ועוד. עצם קיומו של חוק זה, ישנה פגיעה בזכות הכבוד, בזכות החירות ובזכות הקניין. אנחנו לא מסכימים עם חוק זה וחושבים שלכל אדם מגיעה הזכות להתחתן בארץ מולדתו, וכי לא ניתן לשלול מאדם זכות זו בעקבות הרקע הדתי שלו.

למרות זאת, אנו חושבים כי ביטול חוק שיפוט בתי דין רבניים הינו צעד קיצוני לפחות בשלב זה, מפני שהדבר עלול ליצור מחלוקות רבות במפלגות הדתיות , כי לדעתן ביטול חוק זה עלול לגרום להתבוללות העם היהודי. לעומת זאת, חשוב לשמור על ערכי הדמוקרטיה של מדינת ישראל ולקיים שיוויון זכויות חברתי. בהתאם לזאת, אנו פונים לכנסת בבקשת תיקון חוק שיפוט בתי דין רבניים. השינוי בחוק יהיה כי לבית הדין הרבני תהיה הזכות לדון רק בכשרות נישואין של זוגות יהודיים (גבר ואישה) וכי תישלל ממנו הזכות לדון בכשרות נישואין של פסולי חיתון. בעקבות זאת, לפסולי החיתון תהיה היכולת להתחתן בישראל בפלטפורמות אחרות, וכי הם יקבלו את כל ההטבות המגיעות לזוג נשוי. אנו מאמינים שאם נשיג את מספר החתימות הרצוי, מודעות הציבור לבעיה אזרחית זו תעלה, יופעל לחץ על הגורם הרלוונטי וניתן יהיה לגרום לשינוי.