הרחקת הרכבת מפרס נובל

שכנים יקרים,החלטנו לצאת למאבק בנוגע לתוואי בו עתידה לעבור רכבת ישראל. תוואי זה יקשר בין תחנת הרכבת משה דיין לבין כביש 431. כבר עתה החלו חפירות ועבודות לביצוע מסילת הרכבת שתמצא במרחק של כ-300 מטרים מהפארק ההיקפי המערבי של שכונת פרס נובל. מבירור עם גורמים בכירים בעירייה ועם מנהל האתר בו מתבצעות העבודות, נודע לנו שהרכבת תהייה רכבת חשמלית ולפיכך לא ניתן לשלול קרינה אלקטרומגנטית שתשפיע על הסביבה. יתרה מזו, צפוי לתושבי השכונה מפגע נוסף, לא מבוטל, של רעש הרכבות הבלתי פוסק. סכנה נוספת מרחפת עצם הקרבה של פסי הברזל לפארק ההיקפי בו משחקים הילדים במהלך שעות היום. אם עד כה יכולנו לשלוח את ילדינו בבטחה לפארק ולהרגיש רגועים הרי מעתה נחשוש להיותם בקרבת תוואי הרכבת. חייבים להרחיק את המפגע המסוכן הזה. יש להעביר את המסילה מהצד המזרחי של כביש איילון לצידו המערבי, הרחק ככול שניתן לכוון אצטדיון הכדורגל. עצומה זו נועדה לזעוק על מנת לעורר את קברניטי העירייה וכן את ממשלת ישראל ובכללה את שר/ת התחבורה. הצטרפותכם לעצומה היא קריטית להצלחת המאבק ולהצלת השכונה. אנא חתמו בהמוניכם ודאגו בעצמכם להחתמה של כמה שיותר תושבים. בברכה, נציגי השכונה.

05/05/2021
02/05/2021