משמר 88 - לשימור ציביונה האיכותי של 88FM

אנחנו, מוזיקאים, אנשי ציבור, אנשי תקשורת, מאזיני קול ישראל וחובבי מוזיקה מביעים בזאת את מחאתנו בנוגע להתמסחרותה של תחנת הרדיו הציבורית 88FM מאז הקמתה היוותה 88FM בית חם למוזיקה איכותית, אקלקטית בה ניתן לגלות יהלומי רדיו נדירים, אשר אינם מוצאים עצמם בתחנות השונות. כתחנה ציבורית 88FM שמה לה למטרה לשרת ולחנך את מאזיניה, לחשוף יוצרים עכשוויים, מוזיקה חדשה וישנה ולהביא ייצוג רחב של טעמים מוזיקליים, תוך עידוד חופש מחשבה, יצירה, התנסות ופיתוח טעם אישי עצמאי. ציביון מיוחד זה הביא לגידול של 71% במספר המאזינים בשנת 2008 (על פי סקר TGI האחרון), דבר המעיד על צמיחה מתמדת וגיוס גרעין נאמן של מאזינים, למרות ריבוי הפרסומות. השינויים הנוכחיים בתחנה, אשר כבר החלו, מאיימים להפוך את התחנה היחידה ברדיו ששמרה על איכות, גיוון, ייחודיות ופלורליזם ללא פשרות, לתחנה ככל התחנות - פופוליסטית, צפויה ולא מאתגרת. אנו, כציבור משלמי אגרה, סבורים כי מגיעה לנו גם תחנה אחרת על הסקאלה. אין לנו צורך בעוד תחנת מיינסטרים. אנו תובעים שמירה על אופי התחנה: - החזרת המוזיקה האיכותית לשעות הפריים והפסקת דחיקתה לשוליים - החזרת ערך הגיוון והאקלקטיות כאבן יסוד בשידורים - מתן חופש פעולה מלא לעורכים ואי התערבות בתכנים המשודרים על מה חותמים? - הגדרת ציביונה המיוחד של 88FM באופן רשמי: בדומה להגדרת רשת ג' כתחנה למוזיקה ישראלית, המחייבת כל מנהל חדש, אנו שואפים ליצור הגדרה מחייבת עבור 88FM. רק באופן זה נוכל לדאוג לשמירת אופייה המיוחד של 88 על אף השינויים המערכתיים. - בקרת איכות: אנו, מאזיני 88 הנאמנים, מציעים את עצמנו ככלי מדידה יעיל לבדיקת שביעות הרצון מהתכנים והשינויים השונים. ניתן לייצר קבוצת נסקרים מייצגת, אשר תוכל לסייע להנהלה בקבלת החלטות. להצטרפות למשמר נא לשלוח הודעה אל: [email protected] לפרטים נוספים: http://mishmar88.info

25/01/2009
העצומה השיגה 1,000 חתימות!
16/01/2009
14/01/2009