למען שילוב נושא המורים מן החוץ במשא ומתן עם האוצר

מספר חתימות
עד כה נאספו: 0 חתימות.
|
פורסם בתאריך: 04/11/2007
למצטרפים למכתב זה: נא לשלוח אישורכם ליוחאי אופנהיימר במייל: [email protected]
2.11.2007
לכבוד
פרופ' בנציון מוניץ
יו"ר אירגון הסגל האקדמי הבכיר
אוניברסיטת תל אביב
אנו חברי הסגל הבכיר באוניברסיטת תל אביב מביעים תמיכה מלאה בשביתת הסגל, ומעריכים את תרומת הוועד להצלחת המאבק אשר נוגע לעתיד האקדמיה בישראל. יחד עם זאת איננו שלמים עם ההתעלמות המתמשכת ממצב הסגל הזוטר ובעיקר ממצב המורים מן החוץ. מוסכם על כולנו שהגיע הזמן להחריף את המאבק, ובצד הדרישה המוצדקת לעדכון שכר הסגל ולהקמת מנגנון שימנע שחיקתו בעתיד, עלינו להעלות את הדרישה לשיפור מהותי בתנאי העסקתם של עמיתינו, ה"מורים מן החוץ".
המורים מן החוץ מיוצגים באוניברסיטת תל-אביב ברובם על-ידי ועד הסגל הבכיר, ומיעוטם על-ידי ועד הסגל הזוטר. שני הוועדים, ביחד, יכולים להתאחד סביב הדרישה להעסיק "מורים מן החוץ" שנים עשר חודשים בשנה ולהעניק להם את מלוא הזכויות הסוציאליות הכרוכות בכך.
אמת: תנאי ההעסקה של הסגל הבכיר והזוטר, של "מורים מן החוץ" ושל מרצים במשרות תקניות הם שונים. אולם המאבק לא צריך להיות נפרד. אנו משוכנעים כי הפנמת ההבדלים ההיררכיים האלה היא עצמה המכשול למאבק אפקטיבי. ההיבדלות היא סיבת היחלשות כלל מורי האוניברסיטה במאבקיהם להגנת עצמם ולהגנת האוניברסיטה הציבורית. ואילו המורים מן החוץ � בשל תנאי העסקתם המפלה, בגלל הכורח לשוב ולחדש את החוזה מידי שנה � יתקשו לשבות לבד. בלי חסות אקטיבית של ארגון הסגל הבכיר הם לא יצליחו לשנות את תנאי העסקתם המחפירים.
יש גם טעם ציבורי מוסרי ברור לצורך לצאת למאבק משותף: איגוד הפונה לאהדת הציבור הרחב אבל מתעקש להנציח הבדלי סטטוס ייתקל בציבור הרחב בזלזול ובאי אמון. מורים המתכחשים לתלמידיהם, לעמיתיהם ולממשיכיהם אינם יכולים לשכנע במחויבותם לעתיד ההשכלה הגבוהה והאוניברסיטה הציבורית.
מרצי אוניברסיטת תל-אביב חייבים ויכולים להוביל מהלך סולידרי כזה. הדרישה להגן על השכר ובה בעת להכיר בזכויות ה"מורים מן החוץ" היא דרישה מאחדת, שאפשר להעלותה בכל האוניברסיטאות והמכללות, ובכוחה להצביע על לב משבר ההשכלה הגבוהה.
אנחנו פונים אליך ותובעים להעלות דרישה זו באופן חד משמעי ומחייב, על מנת שתאומץ על ידי ראשי האירגון הארצי של הסגל הבכיר בתור עמדה עקרונית ובלתי מתפשרת למשא ומתן שאנו עומדים בתחילתו.