לא לעיר ניצנית, המתוכננת על אוצרות הטבע הנדירים של איזור ניצנה

לא לעיר ניצנית, המתוכננת על אוצרות הטבע הנדירים של איזור ניצנה

מספר חתימות

11
 
2,000  
פורסם בתאריך: 23/08/2009
 

סוף המדבר. גבול מצרים. שקט גדול. שקיעות מדהימות זולגות על חמוקי ניצנה – תופעה גיאולוגית מרהיבה ומיוחדת.

האם השקט והיופי יחכו לכם גם בשנה הבאה?

אלפי תיירים מגיעים לאיזור ניצנה כל שנה. כולם מחפשים את השלווה המדברית הגדולה, וגם מוצאים. באזור מתקיימות חמש קהילות כפריות – קדש ברנע, ניצנה, עזוז, כמהין ובאר מילכה שתושביהן עוסקים בעיקר בחקלאות בחינוך ובתיירות.

החלטת ממשלה משונה, החותרת תחת משאבי הטבע הנדירים והמועטים באזור, גורסת כי יש להקים באזור נידח זה עיר. לא פחות. ניצנית שמה.

 

""ניצנית" הינה דוגמא לתכנון המבוסס על שיקולים אחרים ולא על רווחת הציבור והמדינה. אין כל הצדקה תכנונית, כלכלית או ערכית לפתח יישוב במקום זה. במילים אחרות: שיקולים זרים באיזור כה רגיש וערכי הינם שיקולים פסולים ועל כן גם בלתי סבירים בעליל."

היישוב המוצע עתיד להכיל 700 יח"ד. גם אם נניח כי ישנו צורך אמיתי בתוספת של יחידות דיור, ידוע כי בתוך שטחי הישובים הקיימים, העירוניים והכפריים , בתוך גבולותיהם הנוכחיים, קיים פוטנציאל קרקע בלתי מנוצל להמשך בנייה למגורים." (אדם טבע ודין)

"בטרם דנים בהתרחבות ובפיתוח  שטחים נוספים, יש למצות את פוטנציאל הבניה הקיים.

בשטחי המועצה האזורית רמת נגב, הכוללת  11 ישובים מומשו רק 34% מהפוטנציאל התכנוני ובישובים אלה בלבד ניתן לבנות עוד כ- 2500 יחידות דיור. כמו כן, באיזור אגן פתחת ניצנה לבדו ניתן כיום להוסיף 957 יחידות דיור." (אדם טבע ודין)

 

מבקר המדינה התייחס לתוכנית ופסל אותה באומרו:

"הוועדה הבין-משרדית לתכנון יישובים חדשים, לא פעלה לגיבוש מדיניות התיישבותית לאומית, אלה ניסתה לקדם יוזמות אישיות של ראשי מועצה וגורמים פרטיים ששיקפו שיקולים מקומיים, אגב העדפת העיסוק ביישובים חדשים במקום חיזוק יישובים קיימים ועל חשבונם" (מתוך דו"ח מבקר המדינה 2004)

 

באזור ניצנה רבים המפגעים הסביבתיים: מחצבות פעילות ונטושות, בסיסים צבאיים פעילים ונטושים, ציוד צבאי וגדרות שפוגעים בנוף. ואילו איזור גבעות ניצנה בתולי ונקי ממפגעים. למרות שהוצעו חלופות תכנוניות במקומות שאינם בתוליים ושאינם משמעותיים כל כך לתיירות, מנהל מקרקעי ישראל והמועצה האיזורית מתעקשות על איזור גבעות ניצנה -  העיר מתוכננת על מסלול הטיולים המסומן היחיד בכל האיזור, בינות לטרסות חקלאיות עתיקות, למערת ניצנה, עמודי ניצנה, חמוקי ניצנה ומערת ניצנה.

 

הצטרפו אלינו למאבק על אוצרות הטבע בפיתחת ניצנה. אנא, חתמו על העצומה, והעבירו לכל חבריכם.  בואו לא ניתן יד להרס הזה. 

כן לפיתוח היישובים הקיימים – לא לעיר ניצנית! 

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו