עיריית ת"א- אפשרי לנו לשמור על הקווים
מספר חתימות
118 |
|
5,000 | |
עיריית ת"א-יפו - תני לנו את האפשרות לשמור על הקווים :************************************* הולכי הרגל ורוכבי האופניים בעיר שואפים לעיר ירוקה, בטוחה ונעימה ללכת ולרכוב בה. עיריית ת"א-יפו טוענת לקידום רכיבת האופניים בעיר, יחד עם שמירת בטיחות הולכי הרגל על מדרכותיהם.העירייה החלה בקמפיין הקורא לשמירה על קווי ההפרדה בין שבילי האופניים לאלו של הולכי הרגל. כפי שכולנו יודעים, כולל העירייה – מרבית שבילי האופניים בעיר שנסללו עד היום אינם תיקניים, אינם מופרדים כיאות מנתיבי הולכי הרגל, במקומות רבים תמרורי העירייה מורים על התניידות משותפת להולכים ולרוכבים באותם נתיבים, מקומות רבים יוצרים תאונות ומעל לכל – כמות התשתיות במרכזי החיכוך בעיר רחוקה מלהיות מספקת.במצב הנוכחי, לא ניתן לשמור על הקווים. תוספת ושיפור שבילי אופניים במרכזי החיכוך יתנו מענה בטיחותי הן להולכי הרגל והן לרוכבי האופניים. לא מספיק לסלול כעת תשתיות תיקניות במקומות מרוחקים, בקצות העיר. אנו קוראים לעיריית ת"א-יפו להפוך את העיר למקדמת הליכה ורכיבה באופן יעיל ובטוח. הדבר משפיע על חיי כל תושבי העיר ביומיום.לשבת עם נציגי התושבים, הולכי רגל ורוכבי אופניים, להקשיב לצרכים ולעשות כמיטב היכולת. בואו נשמש דוגמא ליתר ערי ישראל, לא רק בכמות אלא בעיקר באיכות - איכות התשתיות ואיכות חיי התושבים.
דרור רשף מעמותת "יוצאים מהפקק -תחבורה בת-קיימא"- תוכנית לשדרוג תחבורת האופניים בת"א-יפו:
1. התקנה מיידית של שבילי אופניים ברחובות ראשיים כמו בגין, שדרות ירושלים, בן יהודה, דיזנגוף, אלנבי וקינג ג'ורג'. בחלק מהרחובות העירייה אומרת שזה נדחה בגלל העבודות של הרכבת הקלה. אסור להמתין עוד ! יש להתקין שביל כעת כדי לחסוך פגיעות בנפש.
2. הקמת 10 איזורי מיתון תנועה ברחבי העיר. איזורים אלה יאפשרו רכיבה בטוחה על הכביש ללא פגיעה בחניה ברחובות השקטים. גם בשכונות שיש כיום שלטים של 30 קמ"ש אין אמצעי ריסון תנועה. בנוסף בחלק מהרחובות יש לייצר שילוט של זכות קדימה לאופניים. הצעד הזה דחוף במיוחד באיזורים בעלי רחובות צרים בהם שבילים פרושם יצירת קונפליקט עם התושבים שרוצים לחנות את המכונית.
3. תיקון הליקויים בשבילים לא תקניים. הבעיה בולטת במיוחד בשבילים מרכזיים כמו אבן גבירול, שד' רוטשילד, בן גוריון – שהליקויים בהם גורמים לחיכוך מסוכן ומיותר של רוכבים והולכי רגל.
4. לא לחכות לתכנון מושלם. לעירייה יש תוכנית חומש סדורה המתקדמת לאט לאט . בחלק מהמקומות כדאי כבר כעת לשפר את המצב על ידי סימון בצבע בולט על המדרכה או על הכביש (נתיב אופניים). זה הרבה יותר טוב מאשר המצב הלא חוקי והאלים שבו הולכי הרגל נדרסים במדרכה ורוכבי האופניים מסכנים את נפשם בהעדר מספיק תשתיות. עיריית ניו יורק מקדמת "צעדים רכים" וכך בוחנת הסדרי תנועה בשבועות בלי לחכות לשנים של תכנון.
5. צמתים בטוחים לרוכבים - אחד המקומות המסוכנים ביותר לרוכב עירוני הוא הצומת, שבו הוא עלול להפגע מרכב פונה. יש לקדם הסדרים כמו BIKEBOX ו איי- עצירה מוגנים לאופניים בצומת.
6. הסברה, הדרכות והקניית תרבות רכיבה מטעם העירייה איך רוכבים בטוח. הסברה מול הולכי רגל שהולכים על שבילי אופניים והסברה לנהגים לחלוק עם הרוכבים את הכבישים.
7. הסברה ואכיפה נגד רכיבת כלים חשמליים על מדרכות העיר ונגד מכירת כלים לא תקניים בעלי מהירות והספק חזקים מידי. 8. מאבק במוכרים וביצואנים של אופניים גנובים. לא יתכן שנשלים עם מצב שכל זוג אופניים רביעי נגנב.מהניסיון של ערים אחרות בעולם, ככל שיש יותר רוכבי אופניים על הכביש כך בטחון הרוכבים גדל.
**** שתפו והגיבו, אין תחליף ללחץ ציבורי.שאלות, הצעות וכל פנייה שהיא - ניתן לשלוח לדף הפייסבוק "מחזירים את מדרכות ת"א להולכי הרגל"
או לדרור רשף מעמותת "יוצאים מהפקק -תחבורה בת-קיימא" בפייסבוק
ציר הזמן של העצומה
- 01/04/2015
- העצומה השיגה 100 חתימות!
- 04/03/2015
- העצומה נפתחה