תנאי העסקת בני נוער

תנאי העסקת בני נוער

מספר חתימות

6
 
2,000  
פורסם בתאריך: 16/03/2013
 

אנו, בני הנוער העובדים דורשים את הזכויות המגיעות לנו לפי חוק. מטרתנו היא להעלות את המודעות לבעיית הפרת זכויותינו במקומות העבודה השונים והעובדה שהמדינה אינה דואגת לאכוף את החוק. אנו קוראים לכם, עם ישראל בכלל ובני הנוער בפרט לחתום על עצומה זו ולעזור לנו לשנות את המציאות בה אנו חיים לעתיד טוב יותר במדינה ועתיד ילדינו.

על פי זכות זו, ישנה חובה על מעסיק לשלם לעובד לפחות את שכר המינימום הקבוע בחוק על פי גילו.

אך קביעה זו מעלה את השאלה בעניין בתי הקפה ומסעדות- האם ה"טיפ" נחשב לחלק משכר המינימום?

בית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע קיבל לידיו תיק המדבר על נושא זה:

ענבל ,צעירה אשר עבדה בבית קפה באילת כחמישה חודשים, הגישה תביעה לבית הדין לעבודה על כך שבית קפה לא שילם לה את הטיפים אשר קיבלה מלקוחות, והכניס את הכסף לקופתו, הצעירה תבעה את הרשת בסכום של 14,500 ש"ח.

בפסק דין זה עסק בית הדין בשאלה – האם, ובאיזו מידה, טיפ אשר מלצר מקבל מלקוח מהווה חלק משכרו. בפסק הדין נקבע כי במידה והטיפ עובר ישירות למלצר, ולא נרשם בקופת המסעדה\הבאר, לא מדובר בשכר עבודה. במקרים אלו, הטיפ הינו תשלום אשר ניתן על ידי הלקוח ולא על ידי המעסיק. לפיכך, המעביד אינו פטור מלשלם את שכרו של העובד.

במקרה הנ"ל, כספי התשר ניתנו ישירות לענבל, לא עברו דרך קופת המסעדה ולמסעדה לא הייתה שליטה על קבלת התשר. לכן, אין הם יכולים להוות חלק משכרה לצורך חוק שכר המינימום.

 

-שכר המינימום לבני נוער עובדים – גם אם בני הנוער מוכנים לעבוד תמורת שכר נמוך יותר, ישנו סכום מינימלי אותו חובה על המעסיק לשלם לבן נוער שעובד משרה מלאה (עד 40 שעות שבועיות, ולא יותר מ- 173 שעות בחודש). שכר המינימום לעובד במשרה חלקית יחושב יחסית לחלקיות המשרה.בתודה, בני הנוער העובדים.

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו