קידום הכדורסל לשחקנים תושבי יבנה

לכבוד ראש העיר מר צבי גוב ארי

ויו"ר מחלקת הספורט שאול דוד

נושא: קידום הכדורסל לשחקנים תושבי יבנה

היום אליצור יבנה האגודה היחידה שפועלת בעיר.

אליצור יבנה פתחו אקדמיה לכדורסל בכפר עיינות לכיתות ט ומעלה שמגיעים שחקנים מכל הארץ, ויש בנוסף שחקנים שמגיעים מחוץ לעיר שבוחרים לשחק ביבנה, בגילאי 13 14 ומעלה.
המצב הגיע שיש קבוצות בכירות בגילאים האלו באליצור יבנה שיש יותר שחקנים מבחוץ מאשר ילדים "יבנאים" שהתחילו בבתי הספר לכדורסל ביבנה והם מקומיים. יש לציין ששחקנים "היבנאים" המקומיים לעיתים לא פחות טובים ומוכשרים משחקנים שמגיעים מחוץ לעיר ולא משחקים בקבוצות הבכירות (לאומיות), (הם משחקים בקבוצות ארצית מחוזית) בטענה שלא מספיק טובים ולא יקבלו דקות משחק.

יש לציין שמבחינה מקצועית וקבלת החלטות של אליצור אין לנו עניין להביע דעה אם זה נכון או לא ואנו מכבדים את הדרך שלהם.

ועוד שיש בתי ספר בעיר בשכונות הוותיקות שלא מקיימים חוגי כדורסל בכלל, ולא מממשים את הפוטנציאל שקיים.
מה גם  שכל מי שרוצה להרשם לחוג כדורסל המחירים יקרים  ואין תחרות.

לאחר מחשבה הבנו שיש צורך בעיר יבנה שבשנים הבאות תגדל ותפרח ויקומו עוד בתי ספר וגנים , להקים אגודת כדורסל נוספת,  הרעיון הוא לפתח ולטפח ולתת דגש אך ורק לשחקנים יבנאים מקומיים, מתוך מצויינות ולהגיע להישגים ברמה הארצית ולפתח בתי ספר ביבנה בתחום הכדורסל, ולקדם ולטפח שחקנים צעירים שרוצים להגיע לרמות גבוהות ולממש את מלוא הפוטנציאל. תוך שימת לב לחינוך ערכים דרך ארץ כבוד האדם ואהבה למשחק.