מערכות הפעלה סמסטר א\' תשע\"ד

מספר חתימות
44 |
|
30 | |
פרופ' מיכל פרנס – דיקן ביה"ס למדעי המחשבהגברת מיכל רז – ר' מנהל הסטודנטיםהגברת אהובי צדוק – ר' מנהל הסטודנטים ביה"ס למדעי המחשבד"ר כרמי מרימוביץ- מרצה הקורס ברק חדריאן - יו"ר אגודת הסטודנטים
הנדון: קורס "מערכות הפעלה"
אנו הח"מ, סטודנטים בקורס "מערכות הפעלה" בהנחייתו של ד"ר כרמי מרימוביץ', אשר מתקיים בסמסטר א' שנה"ל תשע"ד מעוניינים להביע בזאת את דעתנו על התנהלותו של הקורס שלדעתנו תוביל לבסוף לאי ההצלחה שלנו בבוחן האמצע שעתיד להתקיים ב- 22.11.13 וכן בבחינת סוף הסמסטר.
מהלך ההרצאות:
מתחילת הסמסטר, אנו מתקשים מאוד לעקוב אחר החומר הנלמד בשיעורים הנובע כתוצאה מקצב הדיבור המהיר של המרצה המקשה מאוד על ההבנה ועל כתיבת החומר הנלמד.עושה רושם כי המרצה מצידו, אינו ער לרמת ההבנה של הסטודנטים במהלך ההרצאה ולא מקפיד לוודא כי אכן החומר אותו הוא מעביר מובן במלואו כהלכה. בנוסף, המרצה אינו טורח להסביר מושגים בסיסיים בקורס (מושגים שאגב לא נלמדו בשום קורס חובה אחר המועבר במכללה) מה שמקשה עוד יותר על חסרי הרקע שביננו.
כאשר סטודנט פונה אל המרצה בשאלה במהלך הרצאה, לא פעם הוא נתקל בתגובה סרקסטית מצד המרצה אשר מרתיעה אותו ואת שאר הסטודנטים מלשאול שאלות נוספות ולהיות פעילים במהלך ההרצאות.עושה רושם כי המרצה שם דגש אך ורק על הספק החומר ולא על הבנתו ע"י הסטודנטים.כתוצאה מכך, נוצר מצב שבו ההרצאות מתנהלות מול 2-3 סטודנטים יחידים (בעלי רקע) כאשר כל השאר מנותקים לחלוטין מהחומר הנלמד ולא מצליחים לעמוד בקצב ולהדביק את הפער אשר גדל משבוע לשבוע.
חומר העזר:
חומרי העזר אשר מלווים את הקורס מפוזרים במספר רב של מקורות ביניהם: באתר של ד"ר כרמי מרימוביץ', בספר הרשמי של מערכת ההפעלה xv6 ובמספר ספרי עזר ומקורות אינטרנטיים נוספים.
לדעתנו, נושאי הלימוד לא מפורטים בצורה ברורה ולא מגובים בצורה מספקת ע"י חומרי העזר, בדגש על קטעי הקוד של מערכת ההפעלה xv6 עליהם עובר המרצה בחיפזון במהלך ההרצאות.
כתוצאה מכך, אנו מתקשים מאוד בלמידה עצמית בבית לה אנו נדרשים באופן שוטף (אחת הטענות העיקריות היא שרוב הזמן שאנו מקדישים ללמידה עצמית מושקע בסופו של דבר בניסיונות ליקוט החומר מהמקורות השונים במקום שיהיה מושקע בהבנתו).
תרגילי הבית:
כתוצאה מכל הנאמר לעיל, רק בודדים מאיתנו (בעיקר בעלי הרקע) הצליחו להתמודד בהצלחה עם תרגילי הבית שניתנו לנו עד כה אשר ברור לנו כי הצלחה בפתרונם חיונית מאוד להצלחה בבוחן האמצע ובבחינה הסופית.
מסקנות והצעות לפתרון:
מסקנתנו העיקרית מכל הנאמר לעיל הינה שללא שינוי משמעותי ומיידי של המצב, הסמסטר יסתיים בכך שהחומר לא יובן ע"י רובנו למעט אולי לכמה סטודנטים בעלי רקע קודם מה שעלול להתבטא כמובן באי הצלחה שלנו בבוחן האמצע ובבחינה הסופית.
קיימות מגוון דרכים באמצעותן ניתן לשפר את המצב הקיים וברצוננו להעלות כמה מהן:1. התחשבות מצידו של ד"ר מרימוביץ בסטודנטים במהלך ההרצאות, האטת קצב דיבורו והימנעות מתגובות סרקסטיות לשאלות שנשאלות במהלך ההרצאות.2. ארגון של נושאי הלימוד בצורה מסודרת עם הפניה מדויקת למקורות העזר הרלוונטיים (בדגש על קטעי הקוד המוצגים במהלך ההרצאות).3. הוספת שעות תרגול כחלק / בנוסף לשעות ההרצאה.4. פרסום פתרונות לתרגילי הבית על מנת שנוכל ללמוד מטעויות בפתרונם במהלך הסמסטר. כולנו תקווה כי יוסקו המסקנות הרלוונטיות וימצאו פתרונות אשר יאפשרו לנו להצליח ללמוד את החומר ולסיים את הקורס בהצלחה
בכבוד רב,