חינוך נצר סרני - עובדים מחוסנים בלבד

פורסם בתאריך: 30/04/2021

שלום רב,

בתאריך 29/04/2021 יצאה הודעה כי הנהלת הקהילה אישרה להחזיר לעבודה במערכת החינוך בקיבוץ נצר סרני, עובדי חינוך ומנהלה לא מחוסנים וזאת בניגוד להחלטה הקודמת בנושא שלא להעסיק במערכת החינוך עובדים לא מחוסנים.מדובר בילדים קטנים וגדולים כאחד (מהגיל הרך ועד לבגרות) שאינם מחוסנים וברובם לא יכולים לעטות מסכות במשך יום שלם ובדגש להימצאות אדם לא מחוסן.

** מי מתחייב לכך שיעטו מסכה בכול זמן שהותם בגן? מי יאכוף זאת? ובאמת מי הולך עם מסכה יום שלם?

יש לציין כי ההחלטה שבנדון בניגוד להמלצות וחוות דעת מומחים בתחום החינוך כמו גם מרבית מערכות החינוך ומקומות התעסוקה בישראל.

עוד מכך כי עדיין לא קיימת דרך למניעת תחלואה והדבקה בנגיף שאינה חיסון ואו מסכה - הנזק הבריאותי שיכול להיגרם לילדים ובדגש לגיל הרך גדול מאוד ובנוסף לא קיים ידע לגבי השפעת הווריאנטים השונים.

אנחנו דורשים שכל מי שבוחר לעבוד עם ילדים ייקח אחריות ויעשה את המינימום על מנת להגן עליהם, לכן אנחנו דורשים למנוע את החזרת הסייעות שבוחרות לא להתחסן.בנוסף אנו דורשים כי לא תותר כניסה לגנים לאנשי מערכת החינוך, נותני השרותים וההורים שאינם מחוסנים.

בכוונתנו להביא מחאה זו ולדרוש לביטול הנחיית הנהלת קהילה להחזרת העובדים הלא מחוסנים במערכת החינוך בקיבוצנו.

בברכה,

הילדים וההורים שרוצים בבריאותה ושלומה של כל קהילת נצר סרני.