צמצום נזקי מדורות ל"ג בעומר

אין תמונה

מספר חתימות

75
 
100,000  
פורסם בתאריך: 21/03/2013
 

שלום לךראשית אני רוצה להסביר כי זוהי עצומה שאינה מיועדת להשלח לאף גורם אלא רק להעביר את המסר בגנות התופעה ,ולנסות לרתום אנשים רבים ככל האפשר לשינוי המציאות העכשוית. 

מזה כ-5 שנים אני מוביל מהלך באמצעות הפייסבוק ורשתות חברתיות דומות שקורא לאנשים לצמצם את נגע מדורות ל"ג בעומר.מדורות ל"ג בעומר הפכו להיות מפגע חברתי-סביבתי ,בהמשך אסביר מדוע. 

בהתחלה חשבתי כי נכון לקרוא לביטול הנוהג-מסיבות שעיקרן שמירה על איכות הסביבה ,אבל הבנתי כי נכון יותר יהיה לפעול במסגרת חינוכית-דרך בית הספר והמורים,וכן באמצעות העברת המסר ברשתות החברתיות-כמו הפייסבוק.

הילדים רואים בארגון מדורה חוויה חברתית ,אך אינם מודעים לנזקים הנגרמים לסביבה. 

בכל שנה הופך הנוהג הזה שמקורו כידוע בימי קדם למפגע סביבתי ההולך ומתעצם - כמות השטחים הפתוחים הולכים ופוחתים ואילו כמויות הילדים (שיהיו בריאים בלי עין הרע..טפו טפו ) הולכות וגדלות - כתוצאה מזה מתפרש אירוע ל"ג בעומר על כמה ימים כדי שכ-ו-ל-ם יוכלו ליהנות ממדורה ,ולראיה בגבעתיים למשל השטח הצמוד לגן העליה רוחש מדורות במשך כמה לילות.

אז מה הנזקים הסביבתיים שהמדורות גורמות? פיח,זיהום אויר,זיהום הקרקע,זיהום מי תהום,רעש,שאריות ועטיפות מזון ומשקאות (הרי יש גם חפלה צמודה) ,חומרי בעירה שאינם חומר אורגני.ועוד.

לעיתים מסתיימות מדורות אלו בשריפות משנה (כמו מכוניות חונות - וראיתי במו עיני כזאת) כמו כן מידי שנה מדווחים בתקשורת על ילדים שניכוו ונפצעו במהלך האירוע

ואם לא דיי בזה "מדורות השבט " הגדולות מתחלקות ומתפצלות למדורות משנה שרק מגבירות את הנזקים שנמנו לעיל.עד כאן מניתי את הסיבות הסביבתיות, ומה על ההיבט החברתי? כאשר "שואלים" שלא על מנת להחזיר ,עגלות מהסופר- הסופר ימזער את הנזקים הללו כשהוא יעלה את מחירי המוצרים לצרכן. כאשר לוקחים מאתרי בניה חומרי בעירה-הקבלנים יעלו את מחיר הדירות. כאשר יוצרים מפגע סביבתי-יש בזה בסופו של דבר גם פגיעה חברתית. והתופעה החמורה מכל-טרנד אכזרי ומופרע של זריקת גורי חתולים וכלבים למדורות -תופעה שיש לעקר מן השורש ומייד!!

!!!בקיצור - מכל הסיבות שמניתי לעיל מתברר כי זהו אירוע מיותר לגמרי. 

?אז מה אפשר לעשות-הרי זאת חגיגה לילדים .לא

!אפשר וניתן לצמצם את התופעה

במקום מדורה כיתתית - אפשר לארגן מדורה שיכבתית ו\או בית סיפרית ,- לתת דוגמא לאחרים.לרתום את הנושא ולהדגיש את חשיבותו.אולי יבוא יום ובו הרשות המקומית תהיה זו שתארגן מדורה מקומית למען כל ילדי בתי הספר .

בארה"ב למשל נהוג שתנועת נוער למשל שרוצה להבעיר מדורה צריכה לקבל אישור מהרשות המקומית,והאש לא תהיה אף פעם ישירות על הקרקע אלא מעליה-במתקן מיוחד –כדי לא לגרום למפגעים שציינתי לעיל. חבר אחר סיפר לי כי הרשות המקומית בניו ג'רסי עיר מגוריו מאפשרת לחגוג את ל"ג בעומר עם מדורה אחת בלבד לכל בית ספר.אז אני שואל למה במדינות בהם היהודים הם לא בעלי הארץ זה מקובל עליהם ואילו כאן בביתם זה לא??? 

בשנה האחרונה הצלחנו לרתום שכבה אחת בבית הספר (3 כיתות) לארגן מדורה אחת לכולם. דוגמה זו הראתה כי הכיוון נכון-זה תלוי כמובן במסר ובמי שמעביר אותו.

ב"מרד" שאני מנסה לארגן בפייסבוק אני מוצא אוזניים קשובות אצל אנשים רבים .מכל שכבות העם-הגיע הזמן לצמצם את הנגע,והלוואי  למגרו כליל

משנה לשנה גדלה הקבוצה שתומכת ברעיון ואני מעביר את המסר במשך כ 3 שנים ,כדי להגיע לקהלים רבים ככל האפשר.

אם הצליחו לחנך את העם לא לקטוף פרחי בר ולא לעשן באוטובוס ובקולנוע-אפשר גם את זה

.אני יודע שיהיה קשה לבטל כליל  את הנוהג אבל ניתן  בהחלט לצמצם אותואני מזמין אותך לחתום על העצומה החברתית  הזו ולהעבירה הלאה. כל אחד בסביבתו הקרובה.יטול יוזמה ויעביר את הרעיון למחנכי הכיתות ולאנשים המתאימים ברשויות המקומיות.הצלחה שלנו זו הצלחה לסביבה נקיה יותר !

 

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו