ביטול התכנית המסוכנת תמ א 38_1
מספר חתימות
4 |
|
100,000 | |
ירושלים כד תשרי התשע"ט 03.10.2018
הערות :
א. בחתימה דוא"ל לא חובה. לא יפורסם בכל מקרה.
ב. בשל הגבלות הדף, הטקסט השלם של העצומה עם כל הנספחים בפורמט
אפשר לראות ולהוריד כאן: ביטול תמ"א 38/1
או לחליפין להשתמש בקשוריות בטקסט כאן
שלום רב לכולם.
בשל חשיבות רבה ביותר לנושאים , המפורטים להלן, בו השתלבו היבטים של איכות חיים והשלכות רציניות ביותר על בריואת, בטיחות ובטחון הציבור בחלק גדול של דיור ברחבי הארץ, הגנת הסביבה ושמירה על שטחים פתוחים, כלכלה, ועוד.
אסור לשתוק! אנו מגישים בזה
עצומה
ביטול התכנית המסוכנת תמ"א 38/1, "חיזוק" ותוספת קומות.
בשל סיכונים ונזקים מתכנית תמ"א 38/1, חיזוק ותוספת קומות, עניינים של הגנת הסביבה אנו דורשים ביטול תכנית תמ"א 38/1, חיזוק ותוספת קומות, בשלב ראשוןקביעה מיידית של מסגרת , הראויה לתמ"א 38/1, שתצמצם את הנזק מהתכנית ( למשל, בדרך של שינוי בחקיקה , אנה ראו את נספח א ובו סוגיות משפטיות).
בכך גם להפסיק לבזבז משאבים יקרים על התכנית המזיקה ולפנותם לפתרונות האמתיים.
כידוע, רעידת האדמה הקלה בצפון הארץ הניבה, בין היתר, גל תגובות ומאמרים, העוסקים פעמים נוספות בנושא של חוסר רלוונטיות, למעשה, של תכנית תמ"א 38/1 ( "חיזוק" ותוספת קומות לבניינים ישנים ) למתרה המוצהרת, מיגון אנשים מפני רעידת האדמה ( דוגמאות בנספח ג ) . לרוב מתרכזים בחוסר רלוונטיות של התכנית לאזורי "הפריפריה" (מסיבות כלכליות ידועות) , על אף שכמטעת כל אזורי הסיכון הגבוה הם בפריפריה. כמובן, מדובר במחדל גדול של מוסדות התכנון המרכזיים ומשרדי ממשלה הרלוונטיים. גם איתותים על תהליכי הכנת תיקונים נוספים לרגולציה, הנועדים לשיפור המצב, לא מפחיתים, לאור ניסיון העבר, סקפטיות ליכולת של הרגולטורים לספק פתרון אמתי, הרי תמ"א 38 הופעלה בשנת 2005 .
חמור שבעתיים, ( ולא רבים מזכירים זאת ) שגם באזורי ביקוש, בהם מחירי קרקע גבוהים, שהופך את התכנית ל"כלכלית" מבחינת קבלנים, התכנית המסוכנת תמ"א 38/1 , "חיזוק"ותוספת קומות לבניינים ישנים, לא נותנת מענה אמתי ואמין לסכנת רעידת האדמה (ראו את הנספח א) , ומטילה על תושבים סיכונים חמורים, בריאותיים עד לסיכון חיים, וקניינים.התעסקות בה והמשך קיומה , לטובת מילוי יתר כיסים ( כבר מלאים ) של הגורמים האינטרסנטיים, הדוחפים ומקדמים אותה בכל כוחם, היא הטעיה של הציבור, שמסיטה וגוזלת משאבים אדירים ממשימת מימוש ופיתוח פתרונות אמתיים, ביניהם הריסה ובנייה מחדש, חיזוק מבנים , גם בניינים לשימור, ביריעות ורצועות סיבי פחמן ( בשימוש כבר כמה עשרות שנים , הוא זול ומהיר), ועוד .אנה ראו את נספח ב .
תמ"א 38 הוכרזה בשנת 2005 (עם תנאים, הפוסלים לרוב כדאיות כלכלית ) על אף כי תכנית פינוי בינוי הייתה קיימת שנים רבות קודם ( עם תנאים, שלא מאפשרים כדאיות כלכלית גם כן). בהמשך, ב"שיטת" ניסוי ותהייה התחילו באטיות ( פעם בכמה שנים ) להוסיף "תמריצים" ותנאים, המשפרים כדאיות. אין מנוס מהמסקנה כי ה"רגולטורים" רואים אותנו כשפני ניסויים, פעלו באכזריות רבה ( תוך פגיעה בזכויות היסוד של אלפים רבים של תושבים לפי חוק יסוד, כבוד האדם וחירותו ) בגזירה על אלפי בני אדם לחיות באתר בנייה מספר שנים,לחלות במחלות קשות של דרכי נשימה ועצבים, בנוסף לחשיפתם לסיכונים חמורים נוספים (לחייהם, לנזקי גוף ולרכושם ), אשר לטווח קצר ולטווח ארוך של עשרות שנים הבאות,הכרוכים בתמ"א 38/1, כפי שמפורת אך חלקית להלן. עם איחור של שנים תהליך דומה התחיל עם תכניות הריסה ובנייה מחדש, המכונות "פינוי בינוי" ו"תמ"א 38/2 ", אך, בשל האיחורים וכשיים ביורוקרטיים במסלולים של הריסה ובנייה מחדש, חאפרים הצליחו לקדם מאות פרויקטים של תמ"א 38/1 עם אלפי דירות, ולגרום לרבים סבל רב ופגייה בבריאותם וברכושם.סדרי מימון, הנהוגים בתמ"א 38/1 , אפשרו רף כניסה 0 ליזמים, מבחינת חוסן כלכלי ומקצועי, וזה גורם סיכון חמור נוסף לשלומם של תושבים. יש כבר כמה הרוגי תמ"א 38/1 , ביניהם עובר אורך תמים, פועל שנהרג בקריסת בניין תוך ביצוע בו תכנית תמ"א 38/1 . וזאת עדיין ללא רעידת האדמה, שאם, חלילה, תתרחש, תגלה שה"חיזוק" הוא חיזוק פיקטיבי, שבחלק של מקרים אפילו מגביר סיכונים מרעידת האדמה (למשל, בשל כוחות התנגשות, "המכות", בין חלק חדש וישן, הזזים בצורה שונה, שיגרמו להריסות פנימיות בחלק הישן עם הרוגים, נפגעים רבים) משום שתכונות מכניות של חלק חדש הן שונות לאומת חלק ישן . תקן ת"י 413 , עמידת מבנים מפני רעידת האדמה, לא עוסק ולא יכול לעסוק בסוגיה הזו, כי לא קיימת אפשרות לחזות, לחשב בדיוק סביר, הנדרש במקרה, את התנועות, תנודות של שני חלקים כאלה, בעת רעידת האדמה. גם ללא רעידת האדמה, משום שכידוע מתרחשות תנועות אטיות קטנות ושקיעות בקרקע לא אחידות במקומות שונים של בניינים, שכמובן אי אפשר לחזות אותן לשני החלקים בדיוק הנדרש, שעלול לגרום באטיות לקוחות התנגשות גדולים בין החלקים, שיגרום לסדקים ויזרז תהליך החלשות , "הזדקנות" קונסטרוקציות בחלק הישן, אשר כבר ממילא בני 50-60 שנה או יותר, וכבר עבר זמנם. היות ובניין, אשר "מחוזק" בדרך זו, מתוכנן לעמוד,בדרך כלל, עוד כ50 שנה, תהליך החלשת קונסטרוקציות בחלק הישן בשל הזדקנות החומר בלבד, ועוד אם מואץ ע"י החלק החדש, יסכן עשרות (או מאות) אלפי תושבי בניינים אלה.