תחבורה ציבורית בשבת - זה הזמן להתעורר

מספר חתימות
20 |
|
10,000 | |
כל אזרח ישראלי יודע, כי אם הוא מתכנן תכניות לסוף השבוע, עליו לחשוב מראש כיצד הוא מגיע ליעדו, חוזר הביתה או היכן הוא לן בליל שישי. זוהי נורמה מקובלת בקרב הציבור הישראלי, אשר הורגל אליה במשך שנות קיומה של המדינה, ולא הצליח לשנותה עד עצם היום הזה. מכניסת השבת ועד צאתה לא פועלת תחבורה ציבורית במדינת ישראל, למעט ערים יוצאות דופן כמו ערים מעורבות (חיפה ונצרת עילית), ומספר ערים בהן בהן פועלת תחבורה ציבורית במתכונת מצומצמת מאוד.
עובדים ומעסיקים לא מסוגלים להגיע למקום עבודתם אם אין להם רכב פרטי, דבר אשר לא כולם יכולים לממן. בקרב מועסקים, ככל שעולה רמת השכר, עולה שיעור בעלי רישיון הנהיגה וכן עולה תדירות הנהיגה. אנשים שהכנסתם נמוכה מונעים מעבודה ביום שבת, אשר עשויה לסייע למצבם הכספי, וכך הם נלכדים במעגל.
על מנת לשנות מצב זה, ולהחזיר את הכוח והצדק לידי רוב העם, עלינו לדרוש מהממשלה שאמורה לספק את צרכינו, תחבורה ציבורית בשבת.
היעדר התחבורה הציבורית בשבת פוגע בזכויות הציבור ובעקרונות השוויון והכרעת הרוב ואנו לא נשתוק על כך!
חתמו על העצומה ועזרו לנו לשנות את המצב הקיים.