כחלון, די לממן את יום "הנכבה"

כחלון - אל תיתן במה לאירועי יום "הנכבה" המתקיימים במוסדות האקדמיים במדינת ישראל!

שר האוצר,

על פי חוק יסודות התקציב, סעיף 21 סעיף 3ב, בסמכותך לפעול להפחתת תקצוב ממוסדות "שהממשלה משתתפת בתקציבו במישרין או בעקיפין", כאשר הגוף הוציא הוצאה שהיא במהותה אחד המפורטים להלן:

• שלילת קיומה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית;

• הסתה לגזענות, לאלימות ולטרור;

• תמיכה במאבק מזוין או במעשה טרור, של מדינת אויב או של ארגון טרור, נגד מדינת ישראל;

• ציון יום העצמאות או יום הקמת המדינה כיום אבל;

• מעשה של השחתה או ביזוי פיזי הפוגע בכבוד דגל המדינה או סמל המדינה.

בהתאם לזאת אנו, סטודנטים ואזרחי ישראל, מבקשים ממך שר האוצר, מתוקף סמכותך ואחריותך, לפעול לאלתר, להפחתת מימון המוסדות האקדמיים שנתנו חסות לאירועי "נכבה".

להלן האירועים:

• אוניברסיטת ת"א: בתאריך 15.5.16 (ז' אייר תשע'ו), יום א', התקיים באישור האוניברסיטה טקס יום "הנכבה" בכיכר אנטין בשטח אוניברסיטת תל אביב (הכיכר היא חלק משטח האוניברסיטה אך נמצאת מחוץ לגדר המקיפה אותה). הטקס השנה נערך בהשתתפות יו”ר הרשימה המשותפת, ח”כ איימן עודה; ח”כ ג’מאל זחאלקה, ח"כ יוסף ג'בארין וח”כ אוסאמה סעדי. בנוסף, מספר מרצים חברי הסגל של אוניברסיטת ת”א הצהירו כי יגיעו בטקס. הדברים שנאמרו בטקס אינם משאירים מקום לספק שמטרתו היא ציון יום הקמת מדינת ישראל כיום אבל "יום העצמאות של היהודים הוא יום הנכבה שלנו. באנו לתל אביב כדי להשמיע את זעקתנו, להגיד שלא נוותר על אדמותינו ונמשיך להיאבק. לא נרשה לממשלה הגזענית לגרש אותנו מאיפה שנולדנו". לדבריו, "אנחנו דורשים להחזיר את האדמות שלנו שאותן כבשו בכוח"[1]. נוסף לכך נשמעו נאומים בדבר זכות השיבה לכל "הפליטים" הערבים ממלחמת העצמאות[2].
  • אוניברסיטת חיפה: בתאריך 16.5.16 (ח' באייר ה'תשע"ו), יום ב, יתקיים באישור האוניברסיטה אירוע לציון "הנכבה" ביוזמת תא חד"ש ו"פורום שמאל", בו יוקרן סרט קצר על "הנכבה" , לאחר מכן יתקיים דיון בהשתתפות ח"כ ד"ר יוסף ג'בארין (הרשימה המשותפת, חד"ש), ד"ר מרי תותרי (מנהלת שותפה של היחידה לעשייה אזרחית, מכללת אורנים), וד"ר גיש עמית (מורה ורכז פדגוגי בבית ספר ביאליק-רוגוזין, תל אביב)[3].

בשנים האחרונות מובילים גורמים אנטי ציונים בישראל, בסיוע אנשי סגל קיצוניים וארגונים שתולים, תעמולה שקרית שמטרתה להשריש בחברה הישראלית נקיפות מצפון וחרטה על נצחונה של ישראל במלחמת העצמאות ובעצם קיומה של המדינה.

אירועי יום "הנכבה" מהווים חלק מרכזי בתעשיית השקרים נגד ישראל ומכשירים את פעילות  תנועת ה-BDS נגד ישראל.

חשוב להדגיש שאין מדובר בציון מאורעות היסטוריים אלא מדובר באירועים פוליטיים אנטי ישראליים שמטרתם להפגין נגד קיומה של מדינת ישראל- המדינה הדמוקרטית היחידה במזה"ת התיכון,

אנו פונים אליך שר האוצר, מתוקף חובתך מחוק יסודות התקציב, לפעול להפחתת תקציב ממוסדות אשר בהם צוין יום העצמאות של ישראל כיום אבל, אירועים אשר שוללים את קיומה של מדינת ישראל תוך תמיכה במאבק מזוין ובמעשי טרור נגד מדינת ישראל.

כחלון, אל תתן להם להחריב לנו את המדינה - הפעל סמכותך בנוגע לאירועי הנכבה במוסדות האקדמיים.

[1] http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4803180,00.html

[2] https://www.facebook.com/events/572016872958742/

[3] https://www.facebook.com/events/636476903169627/

17/05/2016
העצומה השיגה 1,000 חתימות!
16/05/2016
16/05/2016