הקהילה הגאה: גם לנו מגיע!

הקהילה הגאה: גם לנו מגיע!

מספר חתימות

0
 
5,000  
פורסם בתאריך: 02/01/2018
 

אנו, תלמידי כיתה י"ב בבית הספר רוגוזין בקירת אתא, חקרנו במסגרת מטלת הביצוע את הנושא של נישואים גאים במדינת ישראל.

הנישואים מהווים חלק חשוב בחיי הפרט באוכלוסייה. על פי חוק הנישואים במדינת ישראל, ישנה אפשרות להתחתן אך ורק בחתונה דתית על פי הרבנות היהודית פרוטסטנטית אשר שלטת במדינת ישראל. במסגרת מטלת הביצוע באזרחות החלטנו לחקור את בעיית הנישואים החד מיניים במדינת ישראל.

הידעת? זוגות גאים במדינת ישראל אינם רשאים להינשא בה באופן פורמאלי ואינם זוכים להכרה מצד המדינה כזוג נשוי. בכך, פוגעים המדינה ומוסד הרבנות בזכותם הטבעית לשוויון של זוגות חד מיניים.

המצב במדינת ישראל כרגע הוא אפליה חוזרת ונשנה של זכויות המיעוט של הקהילה הגאה, שהיא בין כה וכה קבוצה מוחלשת בחברה הישראלית.

הזכות לשוויון היא זכות הקובעת כי כל אדם זכאי לזכויות וחירויות שנקבעו בחוק ללא אפליה על רקע דת, גזע, מין, לשון, דעה פוליטית או דעה בבעיות אחרות, מוצא לאומי או חברתי, קניין, לידה או מעמד אחר, כלומר כולם שווים בפני החוק וזכאים להגנה שווה מפני כל אפליה המפרה את מצוות ההכרזה הזו ומפני כל הסטה לאפליה כזו. זכות זו היא מזכויות האדם החשובות ביותר והוכרה כזכות יסוד בישראל כבר במגילת העצמאות שבה נקבע כי המדינה "תקיים שוויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדלי דת, גזע ומין".        

כיוון שבישראל אין אפשרות להינשא בנישואים אזרחיים, ניתן לעשות זאת בחו"ל במדינות שמאפשרות הליך זה. בנוסף, זוגות גאים במדינת ישראל יכולים לקבל תעודת זוגיות שמצהירה כי הם גרים יחד ומנהלים משק בית משותף. עם זאת,  אף אחת מן האפשרויות הללו אינה מאפשרת לזוגות גאים להינשא במדינת ישראל ולקבל את הזכויות המגיעות להם כזוג נשוי, לפיכך עדיין קיימת פגיעה בזכותם לשוויון.

האם אתם תומכים בחברה שוויונית? אם כן, אנו קוראים לכם לחתום על עצומה זאת ולתמוך במאבק להתרת נישואים חד מיניים.

את העצומה אנו מפנים אל הממשלה והמשרד לשוויון חברתי שבראשו חברת הכנסת גילה גמליאל, בקריאה לשינוי המצב הקיים וצמצום הפערים השוויוניים בין הקהילה הגאה ליתר אוכלוסיית המדינה.

זוהי קבוצה באוכלוסייה שלמרות שהיא קטנה בגודלה, אין להתעלם ממנה או להפלותה ולהבדילה משאר האוכלוסייה. ומגיע לה את מלוא ההכרה והזכויות כפי שהם ניתנים לשאר החברה במידה שווה. אפשור נישואים אזרחיים במדינת ישראל הוא צעד אחד וחשוב במירוץ לצמצום הפערים והשגת שוויון חברתי במדינתנו.

בעולם כבר יש מדינות המכירות בזכותם של הזוגות החד מיניים להינשא. מדוע ישראל צריכה להיות שונה ממדינות אלה? מדוע שלא יוענקו לכל אזרחי המדינה זכויות שוות באשר הם?

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו