זכויות הנשים

מספר חתימות
2 |
0%
|
500 | |
די לפגיעה בזכויות הנשים
רקע על זכויות הנשים:
המונח '''זכויות האישה''' או '''זכויות הנשים''' מתייחס למעמדן בחברה וזכויותיהן של נשים בכל גיל. זכויות אלו יכולות להיות ממוסדות, או מדוכאות על ידי חוקים או מסורת, אולם הכוונה במונח היא לכלל הנשים ולא למעמדה של אישה בודדת.
זכויות הנשים לאורך ההיסטוריה:
המאבק לזכויות האישה החל לפני אלפי שנים, כאשר בחברות שונות נשים התמרדו כנגד הדיכוי שהיו מצויות בו, בחלקן נחשבו כרכוש (רכוש האב ומאוחר יותר הבעל). גם כיום יש עדיין חברות בהן לנשים אין זכויות כלל ולכן לא ניתן לדבר בהן על המונח זכויות האישה.
דוגמאות לאפליה מאוחרת:
רק ב-1920 הותר לנשים בארצות הברית להצביע בבחירות.
רק בשנת 1951 בוטל באנגליה החוק האחרון כנגד נשים.
רק ב-1971 הותר לנשים בשווייץ להצביע בבחירות, בליכטנשטיין רק ב-1984.
זכויות הנשים בישראל:
עד העלייה לארץ ישראל נשים בארץ ישראל לא זכו לזכויות רבות. נשים היו כפופות למג'לה (החוק של האימפריה העות'מאנית) שהכפיף אותן לחוקי העדות הדתיות השונות, שלא דגלו בזכויות לנשים. כתוצאה מכך נשים לא יכלו לבחור, והיו מקופחות בדיני האישות והירושה ועוד.
עולי העלייה הראשונה, שהיו דתיים, התייחסו לאפליית נשים כאל מצב נתון, וקיבלו את ההסדרים הקיימים. עולי העלייה השנייה ואילך היו חדורים בהשקפת עולם סוציאליסטית שדגלה בשוויון זכויות.
הקונגרס הציוני השני בשנת 1898 העניק זכות הצבעה לנשים לפני כל פרלמנט אחר באירופה, האספה המכוננת השלישית שהתקיימה בי"ז בטבת תרע"ט, ביפו, ניהלה דיונים על מתן זכות בחירה לנשים.
החל בשנות ה-70 של המאה ה-20 החלו לצמוח בישראל ארגוני חברה אזרחית בלתי-מפלגתיים, כדוגמת האגודה לזכויות האזרח ושדולת הנשים, שחרתו על דגלם את המאבק לקידום זכויות נשים. בשנת 1992 חלה פריצת דרך נוספת בתחום זה, כשבכנסת הוקמה הוועדה לקידום מעמד האישה, ועדה קבועה שכל דיוניה מיוחדים לנושא זה.
החלטה 1325 של מועצת הביטחון של האו"ם
באוקטובר 2000 קיבלה מועצת הביטחון של האו"ם החלטה (1325)המדגישה כי נשים וילדים הם הקורבנות העיקריים במלחמות. ולכן נשים חייבות להיות שותפות בפתרון סכסוכים ובדרכים השונות למניעתם. ההחלטה מדברת על הצורך לדאוג לייצוג של נשים בפוליטיקה המקומית והבינלאומית.
מדינת ישראל אישרה בכנסת בשנת 2005 את החלטת 1325.
כעת זוהי קריאה לפעולה!
למרות החוקים והניסיונות למנוע את אפליית הנשים ולמנוע הדרת נשים כיום במדינת ישראל עדיין ישנן קבוצות שמפלות נשים והכוונה היא בעיקר לבני המיעוטים בשכונות ובערים החרדיות והערביות. ועד לא מזמן גם במוסדות המדינה כמו למשל בממשלה ובצבא הגנה לישראל.בואו נעשה עם זה משהו!
על מנת לפתור את בעיית הפגיעה בזכויות נשים ישנן מספר אפשרויות.
1.יש למנוע הפרדת עיסוקים מגדרית.
2. יש למנוע את אפליית הנשים שנחשבות בתרבויות רבות לבעלות סטטוס חברתי וכלכלי נמוך בהשוואה לגברים, ומידת שליטתן בחייהן ובסביבתן פחותה מזו של הגברים.
3.יש למנוע סחר בנשים שבדרך כלל כוונתו היא לניצול מיני והעסקתן בזנות.
4.יש להפסיק לאפלות נשים בכל צורה שהיא ובכל דרך. הנשים צריכות להיות שוות זכויות באופן מלא לאלו של הגברים.