ראש העיר רז קינסטליך וסגן השר יעקב ליצמן ״אל תשליכני לעת זקנה״

מלבן למי שלא מכיר הינו מרכז גריאטרי סיעודי בו מטופלים ניצולי שואה, זקני העיר שהיו ממקימי המדינה לחמו במלחמות ישראל ואף בעל אות הגבורה בין זקני מלבן וכן זקנים מיעוטי יכולת. המרכז הגריאטרי מתופעל ע״י משרד הבריאות והמטופלים מקבלים טיפול מקצועי בהמון אהבה ,חמלה ורגש , בביקורות של משרד הבריאות זכה לציון של 91% צוות העובדים והשרות הסוציאלי במלבן מהטובים בארץ המטופלים מרגישים בבית ואוהבים את המקום היחס במלבן כולנו משפחה אחת גדולה.

המרכז הגריאטרי פועל כ-70 שנה במהלך השנים ניסו לסגור את המקום אך לא נסגר אולם צמצמו את מספר המיטות בו בזמן שבתי חולים קורסים וזקנים ישנים במסדרונות במלבן יש ביתנים שיכולים לאכלס במיידי חולים וסגן השר ליצמן מתעלם למרות שבשנת 2017 הודיע שהוא פותח את הקליטה של מטופלים למלבן בפועל זה היה בטפטוף .

בשל מחלוקת בין משרד הבריאות לבין עיריית ראשון הגיש ראש העיר רז קינסטליך שתי תביעות משפטיות האחת צו סילוק משרד הבריאות ממלבן והשניה בגין חוב של משרד הבריאות למלבן.

סילוק משרד הבריאות ממלבן פרושו גזר דין מוות לניצולי השואה לזקנים ולחסרי הישע.

אנו פונים לראש העיר לבטל את צו הסילוק ממלבן ולהגיע לפשרה עם משרד הבריאות.

המרכז הגריאטרי בראשון לציון חייב להמשיך ולפעול תחת ובהשגחת משרד הבריאות שום גוף פרטי לא יתן את השירות שמשרד הבריאות נותן.

סגן השר ליצמן יעקב וראש עיריית ראשון לציון

״העברת ניצולי השואה והזקנים פירושה גזר דין מוות ״