מתווה להורים לילדים מתחת לגיל 14 בבאר שבע

כבוד שר האוצר בצלאל סמוטריץ,שלום רב

אנו הורי העיר באר שבע פונים אליך בבקשה, לאור המצב בו אנו נמצאים יחד עם כל מדינת ישראל, אנו נאלצים להישאר בביתינו יחד עם ילדנו שמתחילת המלחמה אין להם מסגרות חינוכיות שפועלות בעיר בעיקר הורים לילדים עד גיל 14 .אנו דורשים ממך לכלול אותנו במתווה הפיצויים מתחילת הלחימה.

העיר באר שבע היא עיר מטווחת לא מעט ומעבר לאיום הטילים המתמשך כבר מעל עשור וחצי שהילדים שלנו גדלים בחרדות אמתיות נוסף לנו, האיום החדש, חדירת מחבלים. זאת לאור העובדה שהעיר באר שבע מאוד מעורבת והפחד שקיים אצלנו שנים גבר עם המלחמה, משתפי פעולה וחדירת המחבלים למדינת ישראל.

בשבת השחורה של ה07.10 איבדנו את האמון ואת התמימות. אנחנו חרדים לשלום ילדנו ואנחנו מסרבים לקבל את האמרה השגורה בכל פה של "יהיה בסדר". הילדים שלנו הם לא שפני ניסיונות של המדינה. הורים רבים נמצאים במצב שאינם מסוגלים לצאת עם ילדיהם מפתח הבית ולסמוך על מסגרות שיגנו על ילדהם. הביטחון יחזור אך בהדרגה, חייב להבין שבכל בית ספר לומדים בממוצע כ 400 תלמידים ואומנם התלמידים תורגלו מצב של טילים אך איום המחבלים או חלילה תסריט שומר חומות 2 הוא ממשי וקיים.

לפי אישור פיקוד העורף של למידה בסמוך למרחב מוגן ולפי המתווה שנבנה מול מנהלות בתי הספר בבאר שבע, הלמידה לא תהיה רצופה וההורים בכל מקרה לא יוכלו לצאת לעבודה. בטח לא הורים ליותר משני ילדים במערכת החינוך שיגיעו בימים שונים ללמידה.

על מנת לקבל את התגייסות העורף ללחימה, העורף זקוק לחמצן. החמצן שלנו הוא הביטחון הכלכלי.

הזמנים אינם פשוטים עבורינו לפני המלחמה, קל וחומר בזמן הזה של המלחמה. מעמד הביניים נשחק. אנו פונים אליך בבקשה, אל תמוטט אותנו לגמרי.בטוחים כי תראה את טובת עתידנו.

בכבוד רב,

הורי באר שבע החתומים על עצומה זאת

ומירי לזר יו"ר שכונת הפארק ב"ש ויו"ר בי"ס לב הפארק

02/11/2023
העצומה השיגה 2,500 חתימות!
01/11/2023
העצומה השיגה 1,000 חתימות!
01/11/2023