קידום השוויון בין גברים לנשים בנושא משמורת על ילדים לאחר גירושין

קידום השוויון בין גברים לנשים בנושא משמורת על ילדים לאחר גירושין

מספר חתימות

0
 
1,000  
פורסם בתאריך: 17/03/2018
 

 

אנחנו, תלמידים בכיתה יב' בתיכון חדרה, בחרנו לכתוב את מטלת הביצוע באזרחות על נושא משמורת ילדים לאחר גירושין במדינת ישראל. במסגרת העבודה ערכנו סקר שאכן אישר שהבעיה שהצגנו קיימת , העלנו פתרונות לבעיה ושלחנו מכתב לשרת המנשפטים חברתי, הגברת איילת שקד במטרה לקדם את הפתרונות שהצענו. המכתב ששלחנו לשרת המשפטים, הגברת איילת שקד:

לכבוד הגברת איילת שקד ,

שלום. אנחנו תלמידים בכיתה יב' בתיכון חדרה, בחרנו לכתוב את מטלת הביצוע באזרחות על נושא משמורת ילדים לאחר גירושין במדינת ישראל. בחרנו בנושא זה כיוון שנושא זה מעניין אותנו וקרוב אלינו, ואנו לא רוצים להתקל בבעיה זו בעתיד וברצוננו למצוא את הפתרון הטוב ביותר גם להווה וגם לעתיד.

אי השוויון בין הגבר לאישה לאחר גירושין במשמורת משותפת בא לידי ביטוי בתחומי חיים רבים ופוגע גם בעיקר באבות אשר חשים תחושת אפליה ונאבקים רבות כדי להגיע לשוויון, וגם פוגעים בילדים. לדעתנו זו בעיה שחייבת להיפתר. לא יתכן כי אבות נלחמים כדי לראות את ילדיהם ולגרום להם רק טוב! בעינינו, להיות הורה זוהי זכות בפני עצמה, שכן זוכים בה, ולכן אין שום סיבה שהזכות אשר ניתנת בלידת הילדים באופן שווה, תהפוך לאפליה כלפי האבות בהמשך.

את האי השוויון ניתן לראות במיוחד בנושא בו אנו עוסקים- משמורת על הילדים והסדרי הראייה. בנוסף, קיום החוק "חזקת הגיל הרך" אשר קובע כי הילדים עד גיל 6 יהיו במשמורת האם בלבד, לרב במשמורת מלאה. בפועל משמורת על הילדים תוך חזקת הגיל הרך היא עד גיל 18, עדיין קיים כפי שהוא, ועדיין ממשיך לפגוע בגברים ובמשמורת השווה אליהם רוצים להגיע. בנוסף, המלצות ועדת שניט- הועדה שהוקמה על מנת לבדוק ולהמליץ בכל הקשור להיבטים המשפטיים של האחרויות ההורית בגירושין, ולבחון את אופן יישום הכללים הקבועים בחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופוסות לקביעת המשמורת המשותפת על הילדים וחלוקת זמני השהות בעת הגירושין , לא התקיימו על מנת לפעול משמעותית לשינו משמעות חוק חזרת הגיל הרך או חקיקת חוק חדש.

במסגרת העבודה ערכנו שאלון שממצאיו חיזקו את הבעיה שהצגנו והראו כי אכן ידוע שקיים אי-שוויון בין נשים לגברים לאחר גירושין במשמורת על ילדים, ושאכן מפריע ורצוי לשנותו.כל דרכי הביטוי שהצגנו לבעיה הן קריטיות וחייבות לקבל מענה לכן ריכזנו בעבורך מספר פתרונות שהעלנו שנשמח מאוד במידה ותפעל כדי לקדם אותם. פתרונות אלו הם:

- שימוש בהמלצות ועדת שניט, והתייחסות חוקית רבה יותר למשמורת משותפת.- שינוי חוק חזקת הגיל הרך, ואף חקיקת חוק חדש המאפשר הגעה לשוויון בנושא המשמורת – כלומר, חוק חדש/אחר אשר ינחה את בתי המשפט.

אנחנו מאוד מקוות שתקחי את בקשתנו לתשומת לבך ותפעלי בעניין.בתודה מראש, ניקול לוין, סטיב לויט, אבירן איברגימוב, ומרק יונטל - תלמידי שכבת יב' בתיכון חדרה.

המכתב מציג את עקרונות העבודה ולכן אם אתם/ן מסכימים/ות עם תוכן המכתב ומטרתו נשמח שתחתמו על העצומה ותעזרו לנו לקדם את הנושא!

תודה מראש!

 

הוסיפו את חתימתכם

שולח חתימה, אנא המתינו